Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση
Εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων
- «Ειρωνικός, σαρκαστικός, λες και έχει κάνει κατόρθωμα» - Σοκάρουν οι περιγραφές για τον αστυνομικό της Βουλής
- «Πνιγμός στα 30.000 πόδια» - Αεροπλάνο άρχισε να πλημμυρίζει εν ώρα πτήσης [Βίντεο]
- Δημήτρης Ήμελλος: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό -Τραγική φιγούρα η μητέρα του
- «Πρέπει να κάνουν δήλωση ότι σέβονται το πολίτευμα» - Οι όροι για να πάρουν την ιθαγένεια οι Γλύξμπουργκ
Ασφυξία είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας, που πέθανε από αλλαντίαση αφότου έφαγε σαρδέλες σε εστιατόριο του Μπορντό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BFMTV, που επικαλείται δικαστικές πηγές, η νεκροψία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η 32χρονη πέθανε από ασφυξία που ίσως προκλήθηκε από δηλητηρίαση από βουτολικό οξύ.
Ωστόσο, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ακριβής αιτία θανάτου της Ελληνίδας.
Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, 15 κρούσματα αλλαντίασης εντοπίστηκαν στη Γαλλία μετά από φαγητό στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Από αυτά, τα 11 νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα οκτώ στη Γαλλία. Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπορντό.
Μετά τον θάνατο από αλλαντίαση της 32χρονης Ελληνίδας η εισαγγελία του Μπορντό διέταξε προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία από αμέλεια και ακούσιο τραυματισμό».
Τι είναι η αλλαντίαση
Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botuiinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii, σύμφωνα με το ΕΟΔΥ.
Τα είδη της αλλαντίασης είναι έξι: τροφιμογενής, βρεφική, εντερική τοξιναιμία των ενηλίκων, τραυματική, ιατρογενής και εισπνευστική.
Η τροφιμογενής αλλαντίαση προκύπτει όταν το Clostridium botulinum αναπτύσσεται και παράγει τοξίνη σε τρόφιμο το οποίο στη συνέχεια καταναλώνεται χωρίς να προηγηθεί κατάλληλο μαγείρεμά του, ώστε να καταστραφεί η τοξίνη.
Συνήθως, η τοξίνη αναπτύσσεται σε τρόφιμα ακατάλληλα παρασκευασμένα ή κονσερβοποιημένα, χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι ή ζάχαρη, χαμηλής οξύτητας, καθώς και σε παστεριωμένα ή ελαφρώς μαγειρεμένα τρόφιμα που δεν έχουν καταψυχθεί, ειδικά σε αυτά σε αεροστεγή συσκευασία (π.χ καπνιστά ψάρια, προϊόντα κρέατος, σάλτσες κ.α).
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις