Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Βack to school: Ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους στη νέα σεζόν για τα παιδιά μας είναι το καλό νερό

Βack to school: Ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους στη νέα σεζόν για τα παιδιά μας είναι το καλό νερό

Ζούμε σε ρυθμούς back to school, που σημαίνει ότι ετοιμαζόμαστε για γεμάτες μέρες που έρχονται, όπου μικροί και μεγάλοι θα βρίσκονται σε μία συνεχή σωματική και πνευματική κίνηση!

Ειδικότερα τώρα που οι μικροί μας φίλοι θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο  έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε μία γεμάτη μέρα που απαιτεί καλή ενυδάτωση και πνευματική διαύγεια. Το νερό για όσους δεν γνωρίζουν προστατεύει τον εγκέφαλο του παιδιού καθότι μία αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη δομή και τη λειτουργία του. Ακούγεται σοβαρό; Και όμως αν λάβουμε υπόψη ότι ο εγκέφαλος αποτελείται κυρίως από νερό, σημαίνει ότι η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σκέψης και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλουμε.


Ένα υγιές παιδί σημαίνει ένα καλά ενυδατωμένο παιδί γιατί μία αφυδάτωση κουράζει, δημιουργεί πονοκεφάλους με συνέπειες και στην διάθεσή του με αποτέλεσμα να μην έχει όρεξη και ενέργεια για βασικά πράγματα μέσα στην ημέρα. Δεν είναι τυχαίο που λέμε ότι το νερό καθαρίζει το μυαλό, γιατί στην ουσία αυτό κάνει: βοηθάει στην πνευματική διαύγεια και την ικανότητα συγκέντρωσης.

Οπότε πού καταλήγουμε; Ότι το νερό είναι απαραίτητο για τα παιδιά και πρέπει να το έχουν μαζί τους όλη την ημέρα, κάθε σχολική ημέρα! Πόσο πρέπει να καταναλώνουν; Στην περίπτωση των παιδιών, όπως και των μεγάλων, είναι πολλοί οι παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος, το φύλο, το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας, καθώς και το περιβάλλον. Σε γενικές γραμμές να θυμάστε 6-8 ποτήρια όπου μικρά ποτήρια για τα μικρά παιδιά και μεγαλύτερα ποτήρια για τα πιο μεγάλα παιδιά. Εύκολο;

Το πιο ωραίο «ποτό» λοιπόν και για τα παιδιά μας είναι το νερό, που δεν έχει θερμίδες, ξεδιψάει πραγματικά, προστατεύει και θρέφει το σώμα και το μυαλό τους. Το νερό θα πρέπει επίσης να είναι καλής ποιότητας, όπως όλα τα πράγματα που βάζουμε στον οργανισμό τους.

Ένα τέτοιο νερό έρχεται από την καρδιά των Καρπάθιων Ορέων και ακούει στο όνομα AQUA Carpatica. Πρόκειται για ένα νερό που συλλέγεται υπεύθυνα από την πηγή, προκειμένου να διατηρεί αναλλοίωτη την ιδανική του αναλογία σε μέταλλα, το ισορροπημένο pH και την αγνή γεύση του.

Το AQUA Carpatica Kids είναι ένα νερό σχεδόν χωρίς Νιτρικά (0,6 mg/l)  που το κάνει ιδανικό για μωρά, νήπια αλλά και έγκυες γυναίκες. Επίσης, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα (Ασβέστιο 50.1 mg/l και Μαγνήσιο 15.5 mg/l), ενώ συνοδεύει ιδανικά μία διατροφή πτωχή σε νάτριο. Με πιστοποίηση Kosher και φιάλες PET χωρίς Δισφαινόλη-Α (BPA free), το νερό αυτό πρέπει να το δοκιμάσετε. Όσο δε για το μπουκαλάκι του AQUA Carpatica Kids θα σας λύσει τα χέρια αφού είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να το κρατάει με ασφάλεια και το παιδικό χεράκι. Το ειδικά σχεδιασμένο και μοναδικό καπάκι της φιάλης Kids εμποδίζει την υπερχείλιση και έτσι το νερό δεν χύνεται πάνω στα ρουχαλάκια του παιδιού, όταν αυτό πίνει από το πολύχρωμο παιχνιδιάρικο μπουκάλι.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024