Πούλησαν μωρά για 100 δολλάρια!
Ενα κύκλωμα εμπορίας μωρών εξαρθρώνεται στο Κούσκο του Περού αφού ανακαλύφθηκε ότι περίπου 20 νεογέννητα υπέστησαν εμπορία!
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Όλη η λατινική Αμερική και σιγά-σιγά ο κόσμος όλος μαζί με τους κατοίκους του Κούσκο, στο Περού, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ εδώ και λίγες ημέρες αφού η Εθνική Αστυνομία και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρήκαν στοιχεία για δίκτυο εμπορίας νεογνών!
Αυτή η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε χρησιμοποιώντας μυστικά μαιευτήριο που βρίσκεται στην οδό Tres Cruces de Oro, λίγα μέτρα από το Ιστορικό Κέντρο του Κούσκο.
«Ενα κύκλωμα εμπορίας μωρών εξαρθρώνεται στο Κούσκο αφού ανακαλύφθηκε ότι περίπου 20 νεογέννητα πουλήθηκαν για 100 ως και 800 δολλάρια!!!», μετέδωσε πρώτη η εφημερίδα «Ελ Κομέρσιο» της Λίμα.
Οι αρχές λένε ότι η εγκληματική οργάνωση θα πουλούσε κι άλλα μωρά στο εξωτερικό, ειδικά σε ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με τις Αρχες 299 παιδιά έχουν εξαφανιστεί στο Κούσκο από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Το Υπουργείο εκτιμά ότι τουλάχιστον 20 παιδιά υπέστησαν εμπορία.
«Βρέθηκαν συνομιλίες όπου τα μέλη της συμμορίας έλεγαν ότι είχαν νεογέννητα μωρά και τα έλεγαν κούκλες για τα αγοράκια και κουκλίτσες για τα κοριτσάκια και τα έδιναν για χρηματικά ποσά, 500-700 σόλες κατά μέσο όρο. Εχουν πουληθεί 20 ή 15 παιδιά, των οποίων η τύχη παραμένει άγνωστη», δήλωσε ο εισαγγελέας Πάουλο Ριβέρα, υπεύθυνος της Εισαγγελίας Εμπορίας Ανθρώπων.
Πρόσθεσε ότι το θέμα είναι περίπλοκο λόγω των μηνυμάτων WhatsApp που βρέθηκαν σε ένα από τα τηλέφωνα των ατόμων που κατασχέθηκαν.
Σύμφωνα με τις Αρχες 299 παιδιά έχουν εξαφανιστεί στο Κούσκο από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους
Στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, προ ημερών, το Δημόσιο ζήτησε από τη Δικαιοσύνη του Περού να αποφανθεί για μέτρα προληπτικής κράτησης σε βάρος τριών ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή την παράνομη και εξωφρενική επιχείρηση. Ανήκουν σε ένα δίκτυο εμπορίας νεογέννητων που ονομάζεται «Imperiales de San Jerónimo».
Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, ο δικαστής Zulay Sánchez, του Έκτου Προπαρασκευαστικού Ερευνητικού Δικαστηρίου του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κούσκο, διέταξε εννέα μήνες προληπτική κράτηση για τη Fanny Hurtado Altamirano (45) και την Doris Rosa Huayhua (55) για το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων. Στην περίπτωση της Huayhua, είναι φυγόδικη.
Πριν σταλεί στις γυναικείες φυλακές στο Κούσκο του Περού, η Fanny Hurtado, 45 ετών, προσπάθησε να μεταπείσει το δικαστήριο. Συνελήφθη στις 4 Σεπτεμβρίου επειδή απέκτησε ένα μωρό που δεν ήταν δικό της. Είπε στις αρχές: «Άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθώ γιατί ήθελα να γίνω μητέρα όπως κάθε γυναίκα. Είχα κατάθλιψη γιατί ο πατέρας μου είχε μόλις πεθάνει. Δεν ήθελα να κάνω κακό στο μωρό, το έσωσα. Αμάρτησα αγαπώντας ένα παιδί».
Στην ανάκριση και στο δικαστήριο, η γυναίκα αρνήθηκε ότι αγόρασε το μωρό. Ωστόσο, οι συνομιλίες μεταξύ της Ουρτάδο και της Rosa Doris δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκε πληρωμή 3.000 soles (811 δολλάρια) για το παιδί και ότι τα χρήματα εξακολουθούσαν να οφείλονται. «Αυτοί μου είπαν ότι τα χρήματα ήταν για τις νόμιμες διαδικασίες υιοθεσίας», είπε η Ουρτάδο.
Οι «αυτοί» στους οποίους αναφέρεται είναι η ο Rubén Mora και η Lizet Zambrano, η κόρη της Rosa Doris. Αλλά είναι η Ντόρις που φαίνεται να είναι η αρχηγός του φερόμενου εγκληματικού δικτύου που πουλούσε παιδιά στην αυλή ενός μαιευτηρίου.
Μετά από καταγγελία στο Κέντρο Υγείας Manco Cápac στην περιοχή του Σαντιάγο στις 4 Σεπτεμβρίου, πράκτορες της Commissaria Viva El Perú συνέλαβαν τρία άτομα, τα οποία φέρονται ως μέλη της εγκληματικής συμμορίας «Los Imperiales de San Jerónimo». Στην κατοχή τους είχαν ένα μωρό μόλις 13 ημερών που δεν τους ανήκε.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η Fanny Hurtado είχε πάει στο εν λόγω κέντρο υγείας προκειμένου το μωρό να λάβει ιατρική βοήθεια. Ωστόσο, το μωρό δεν ήταν δικό της. Το νεογέννητο είχε καταχωρηθεί με άλλο όνομα (Enzo Héctor Hurtado Altamirano). Το πιστοποιητικό γέννησής του είχε ημερομηνία 22 Αυγούστου του τρέχοντος έτους…
«Η υπογραφή και τα χαρακτηριστικά του πιστοποιητικού γέννησης τράβηξαντην προσοχή του υγειονομικού προσωπικού Manco Cápac, έτσι ειδοποίησαν τις αρχές», δήλωσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας για την εμπορία ανθρώπων, Paulo Rivera.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις