Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Για μοναδικές φοιτητικές στιγμές χρειάζεσαι το ιδανικό φοιτητικό σπίτι!

Για μοναδικές φοιτητικές στιγμές χρειάζεσαι το ιδανικό φοιτητικό σπίτι!

Η πιο ωραία περίοδος της ζωής σου μόλις ξεκινάει και ήρθε η ώρα να φτιάξεις το πρώτο σου σπίτι. Σε αυτό το ταξίδι πρώτη στάση θα είναι στο Praktiker.

Τρέχει ο Σεπτέμβρης και μαζί του η προετοιμασία για το νέο φοιτητικό χρόνο που ξεκινάει. Αυτό σημαίνει για τους πρωτοετείς «εξοπλίζω ένα σπίτι από την αρχή», ενώ για τους ήδη φοιτητές είτε «συμπληρώνω ανάγκες», είτε «αλλάζω τη φάση στο σπίτι σε κάτι πιο όμορφο και πρακτικό». Σε κάθε περίπτωση, αυτό που χρειάζεται είναι ένα check list προκειμένου να έχουμε εικόνα του τι χρειαζόμαστε αλλά και για να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή σε ποια φάση ολοκλήρωσης αυτού του Project είμαστε.

Οπότε, boys and girls κρατήστε σημειώσεις στο κινητό σας και πάμε για ψώνια! Από πού λέτε να ξεκινήσουμε;

Ας πούμε από το σαλόνι, που συνήθως είναι το πρώτο δωμάτιο που βρίσκουμε μπαίνοντας στο σπίτι. Εκεί λοιπόν, παίζουν διάφορες ιδέες ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο αλλά και το γούστο σου. Έχεις μικρό σπιτάκι; Τότε θα βρεις τις αντίστοιχες προτάσεις, με τα σωστά σε διαστάσεις έπιπλα και σε αποχρώσεις που να ταιριάζουν στο γούστο σου, όπως για παράδειγμα τα γήινα χρώματα που θα ζεστάνουν τον χώρο. Αν πάλι έχεις ένα μεγαλύτερο σπίτι και είσαι η ψυχή της παρέας, που σημαίνει ότι συχνά πυκνά έχεις μουσαφιραίους, τότε προτίμησε πολυμορφικά έπιπλα όπως καναπέδες και πολυθρόνες που γίνονται εύκολα και γρήγορα κρεβάτια. Είσαι λίγο πιο κυριλέ τυπάκι; Τότε μπορείς να τσεκάρεις ένα πακέτο όπως το The Organiser που θα σου λύσει τα χέρια γιατί τα έχει όλα: τριθέσιο καναπέ κρεβάτι, βιβλιοθήκη, βοηθητικό τραπεζάκι, έπιπλο τηλεόρασης και… τηλεόραση!

Αφήνοντας για την ώρα το σαλόνι που μπορείτε να ανακαλύψετε και μέσα από άλλα πακέτα του Praktiker, πάμε μία βόλτα στην κρεβατοκάμαρα. Λοιπόν, εκεί θα βρείτε τέσσερις προτάσεις που θα σας συνοδεύουν για πολλά χρόνια και μετά το πανεπιστήμιο. Η δικιά μου αγαπημένη είναι η The Modern Space που παντρεύει το μελί του ξύλου με τις μαύρες λεπτομέρειες, σε μία μίνιμαλ και διαχρονική σχεδίαση που δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Μία άλλη πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι η The Full House που παίζει στα χρώματα του ξύλου και του λευκού, με μονό κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο καθώς και ασορτί γραφείο με καρέκλα για να μην διαβάζουμε στο σαλόνι που βλέπει ο συγκάτοικος ταινία…

Και μιας και αναφέραμε το γραφείο, ήρθε η ώρα του κατεξοχήν χώρου εργασίας. Οι περισσότερες επιστήμες δεν χρειάζονται μεγάλα γραφεία, οπότε το χωροταξικό είναι λυμένο με προτάσεις που δεν απαιτούν μεγάλους χώρους. Ένα γραφείο για τον υπολογιστή και μία στίβα βιβλία, με μία βιβλιοθήκη από δίπλα φτάνει και περισσεύει. Τα λογοτεχνικά άλλωστε βρίσκονται στο κομοδίνο και στο σαλόνι. Για αυτό τσεκάρετε το πακέτο Minimal Space με το ωραιότατο γραφείο και μην ξεχνάτε την καρέκλα που πρέπει να έχει ρυθμιζόμενο ύψος και εργονομικό σχεδιασμό ώστε να παρέχει την κατάλληλη στήριξη για πολλές ώρες εργασίας. Για το τέλος, το σούπερ The Home Office της φωτογραφίας που ακολουθεί. Μα δεν είναι κουκλάκι;

Για όσα φοιτητικά σπίτια έχουν μεγαλύτερο σαλόνι ή μεγάλο χολ ή μεγάλη κουζίνα, σημαίνει ότι μπορείς να έχεις και τραπεζαρία! Η μαγειρική άλλωστε μπορεί να είναι ή να γίνει το φόρτε σου για μοναδικές βραδιές που μπορεί να καταλήξουν να γίνουν και μοναδικά delivery nights, καλή διάθεση να υπάρχει! Το οικονομικότατο σετ τραπεζαρίας Liberta Tokyo θα αναδείξει με τη σχεδίασή του τόσο το χώρο σου, όσο και τη μινιμάλ αισθητική σου. Αν πάλι θες κάτι πιο χρωματιστό, θα βρεις και εκεί επιλογές σε καρέκλες αλλά και αξεσουάρ που θα αναδείξουν τη χρωματική παλέτα του γούστου σου. Μία τραπεζαρία άλλωστε μπορεί να γίνει και το σημείο συνάντησης όταν κάνεις εργασίες με την κολλητή. Είναι γνωστόν τοις πάσι άλλωστε ότι οι τραπεζαρίες  έχουν γίνει στο παρελθόν τα καλύτερα γραφεία ομαδικών εργασιών.

Και ναι, το γραφείο για το διάβασμα μπορεί να γίνει πέραν του κλασικού γραφείου, η τραπεζαρία αλλά και το τραπεζάκι στο μπαλκόνι. Για αυτό μην αμελήσεις να φτιάξεις όμορφα το μικρό ή μεγαλύτερο μπαλκόνι σου γιατί ζεις σε μία χώρα που σου επιτρέπει να απολαμβάνεις το έξω για πολλούς μήνες. Πάρε λοιπόν το βιβλίο σου, τον καφέ σου και πήγαινε για διάλλειμα στο Romantic Vibes ή στο A Breath of Nature σετ μπαλκονιού που έχεις επιλέξει.

Αντίστοιχα με τα μεγάλα και βασικά έπιπλα του σπιτιού, το checklist δεν σταματάει εδώ. Όπως έχετε δει στο νοικοκυριό του πατρικού σας, η κρεβατοκάμαρα χρειάζεται λευκά είδη, η κουζίνα μικροσυσκευές και όχι μόνο, το μπάνιο τα δικά του. Οπότε, για δείτε τις προτάσεις που ακολουθούν:

Για το μπάνιο, αυτά που θα δεις θα σε κάνουν να προβληματιστείς αν δεν καταλήξεις σαν και εμένα να τραγουδάς Amy Winehouse και Βack to Black. Εκτός αν είσαι των πιο φυσικών τόνων, οπότε και θα πας στο Into Bamboo. Λογικό.

Από λευκά είδη μην ξεχάσεις σεντόνια, πετσέτες, μαξιλάρια, πάπλωμα και να έχεις και κανένα σετ παραπάνω. Ένα ίσον κανένα.

Από ηλεκτρικές συσκευές, εννοείται θα χρειαστείς πέραν των μεγάλων και τις μικρές όπως έναν βραστήρα, μία τοστιέρα, μία σκούπα γιατί η μανούλα δεν θα είναι εκεί να στο καθαρίζει και ένα σίδερο για κάποια ρούχα που δεν φοριούνται με τίποτα χωρίς ένα πάτημα. Ναι καλό μου, ήρθε η ώρα να ζήσεις ως ενήλικας. Να απολαύσεις τη ζωή χωρίς πατερίτσες και να γίνεις ο άνθρωπος που πάντα ονειρευόσουν. Να ανοίξεις τα φτερά σου που λέγαν και οι παλιοί και κάτι ήξεραν. Η ζωή σου μπαίνει τώρα στην πιο σούπερ κουλ φάση και εσύ έχεις και θα έχεις για κάποια χρόνια την πιο σούπερ κουλ ιδιότητα: αυτή του φοιτητή!

Ζήσε το όνειρο σε ένα ονειρεμένο φοιτητικό σπίτι με τις προτάσεις της Praktiker που προσφέρει άμεση εξυπηρέτηση από εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και μία μεγάλη λίστα από ετοιμοπαράδοτα προϊόντα. Το είδες; Το πήρες. Μάλιστα έχει δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 299€, ενώ μπορείς να κερδίσεις δωροεπιταγές μέχρι και 200€, για επόμενες αγορές σε φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα με ευέλικτους τρόπους πληρωμής με ή χωρίς πιστωτική κάρτα. Θέλεις και άλλα; Μπορείς με το πρόγραμμα «Δ-ΟΣΗ ΘΕΛΕΙΣ», να καθορίσεις το ύψος των δόσεων αποπληρωμής!

Δεν θέλει κόπο λοιπόν, θέλει τρόπο και μπορείς σήμερα να ξεκινήσεις τη φοιτητική ζωή σου όπως ακριβώς τη θες με ένα κλικ εδώ: https://www.praktiker.gr/foititiko-spiti

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024