Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Η συζήτηση των δύο ηγετών ολοκληρώθηκε έπειτα από σχεδόν μια ώρα, λίγο μετά τις 19:00.
- Συνελήφθησαν ανήλικοι και οι γονείς τους μετά από επίθεση σε ναυτικό - Τον χτύπησαν με γκλοπ
- Πώς τα δεδομένα που συλλέγει η Ουκρανία θα εκπαιδεύσουν την ΑΙ του πολέμου
- Επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο στο Ζάγκρεμπ - Ένας μαθητής νεκρός και 7 τραυματίες
- Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» – Οδηγός με 32 ερωταπαντήσεις
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 ώρα Ελλάδος η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε σε θερμό κλίμα.
Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν, εκτός του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη Άννα Μαρία Μπούρα, ενώ μαζί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκαν στο «σπίτι της Τουρκίας», ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.
Ήταν η δεύτερη συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν μετά την επανεκλογή τους
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο στόχος της Ελλάδας είναι να διατηρηθεί το κλίμα ηρεμίας. Ωστόσο, «αγκάθι» θεωρείται το γεγονός ότι χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε με τις δηλώσεις του εντός των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την αναγνώριση δύο κρατών στην Κύπρο, κάτι που η Αθήνα απορρίπτει.
Πάντως, η Ελλάδα θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι από τη στιγμή που ανανέωσε τη θητεία του στην προεδρία της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει συναντήσει ήδη δυο φορές τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, τον Ιούλιο, και τώρα στη Νέα Υόρκη.
Λίγο νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, διεμήνυσε ότι «με την Τουρκία έχουμε διαχρονικές δυσκολίες και μία και μοναδική διαφορά: την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Δεν είναι εύκολο να επιλυθεί, αλλιώς θα είχε ήδη γίνει. Μπορούμε όμως να το επιχειρήσουμε και στο μεταξύ να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε τομείς, όπως η Πολιτική Προστασία και η κλιματική αλλαγή. Ακόμα και αν συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν να κάνουν με την εδαφική κυριαρχία μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα ανοιχτή και αυτό θα επιδιώξω στην συνάντησή μου με τον Ερντογάν».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις