Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο παλιός (Συριζαίος) είναι αλλιώς και πρέπει να ψηφίσει, με το χαρτί της διάσπασης να πέφτει στο τραπέζι

Ο παλιός (Συριζαίος) είναι αλλιώς και πρέπει να ψηφίσει, με το χαρτί της διάσπασης να πέφτει στο τραπέζι

Λόξιγκα θα έχει ο Τσίπρας τόσο που αναφέρεται το όνομα του στον ΣΥΡΙΖΑ, που οι διασπαστικές τάσεις ενισχύονται θυμίζοντας μέρες ΣΥΝ και 2015.

Διάσπαση;

Στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνεχίζουν να παραμένουν μία … «ωραία ατμόσφαιρα»! Σήμερα για πρώτη φορά ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος, που ανήκει στη «σκληρή ομάδα» υποστηρικτών της κυρίας Έφης Αχτσιόγλου έβαλε πάνω στο τραπέζι το θέμα της διάσπασης. Μέχρι τώρα αυτό το ενδεχόμενο κυκλοφορούσε σε ιδιωτικές συζητήσεις από την συγκεκριμένη πλευρά και η απέναντι πλευρά είχε απαντήσει δημοσίως: ότι δεν είναι και κάτι κακό!

Θα φύγουν;

Τώρα πλέον τέθηκε δημόσια. Δηλαδή καλούνται την Κυριακή τα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν με κριτήριο τον κίνδυνο της διάσπασης. Με πιο απλά λόγια: αν εκλεγεί ο κ. Στέφανος Κασσελάκης εμείς θα φύγουμε! Κάπως έτσι! Ευθέως και δημοσίως….

Κίνδυνοι

Και δεν θα πάνε ούτε στο έκτακτο συνέδριο; Η θα αποχωρήσουν στη μέση του συνεδρίου – όπως είχε κάνει ο κ. Φώτης Κουβέλης, όταν αποχώρησε από το συνέδριο του Συνασπισμού τότε; Το 2015 είχαν αποχωρήσει περίπου 40 βουλευτές, για να σχηματίσουν τη ΛΑΕ, πολλοί εκ των οποίων ήταν «βαριά ονόματα» του χώρου. Και σε ένα μήνα χάθηκαν από το κοινοβούλιο. Τι είναι αυτό που τους κάνει να πιστεύουν ότι αυτοί θα μακροημερεύσουν;

Η μέρα που ο Φώτης Κουβέλης διέσπασε τον Συνασπισμό της Αριστεράς

Λιγότεροι

Σας το έγραψα και χθες. Μία τάση όταν αποχωρεί από ένα κόμμα την ακολουθούν πολύ λιγότεροι από αυτούς που την στηρίζουν εντός του κόμματος. Άπειρα τα παραδείγματα και είναι περίπου αξιωματική η παρατήρηση. Το τμήμα της κομματικής γραφειοκρατίας που ελέγχουν, είναι βέβαιοι ότι θα τους ακολουθήσει όλο ή μήπως στην προκειμένη περίπτωση ισχύει αυτό που έγραψε ο μέγας Κάρολος για το κοινωνικό είναι που καθορίζει τη συνείδηση. Να το πω ευγενικά….

Οι βουλευτές

Οι βουλευτές που σήμερα ελέγχουν – περί τους 16 μου λένε – είναι βέβαιοι ότι θα τους ακολουθήσουν όλοι; Αυτοί δεν θέλουν να ξαναεκλεγούν; Για να το θέσω ευγενικά και πάλι;

Μικρός

Δηλαδή δεν υπάρχει ο κίνδυνος της διάσπασης; Βεβαίως και υπάρχει, με την διαφορά όμως πως είναι πολύ μικρότερος απ΄ όσο παρουσιάζεται. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών, ακόμη και ομάδων. Αλλά αυτό δεν συγκροτεί κίνηση διάσπασης.

Εκβιασμός;

Απλώς η αναφορά της διάσπασης έχει τον χαρακτήρα του εκβιασμού, εν προκειμένω. Κάτι όμως που δείχνει προφανή αδυναμία. Εχουν χάσει δηλαδή τον αγώνα από τα αποδυτήρια; Γιατί αυτό είναι το κλίμα που εμφανίζουν….

Οι παλιοί

Το επόμενο θέμα που ταλανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούν να ψηφίσουν τα παλιά μέλη, δηλαδή όσα δεν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή.

Ένταση

Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας υπήρξε μεγάλη ένταση για το αν θα μπορούν στο δεύτερο γύρο να ψηφίσουν όσοι δεν ψήφισαν στο πρώτο γύρο. Τελικώς και μετά από αρκετή αντιπαράθεση αποφασίστηκε ότι τα μέλη που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή μπορούν να ψηφίσουν κανονικά.

«Στα κεραμίδια»

Γι΄ αυτό και έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» η εγκύκλιος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ότι για να ψηφίσουν την Κυριακή πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για περίπου 40.000 μέλη. Οι πρώτοι που αντέδρασαν ήταν από την πλευρά του κ. Κασσελάκη και μάλιστα «βγήκαν στα κεραμίδια».

Σενάρια

Πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να αντιδράσει η πλευρά της κυρίας Αχτσιόγλου. Και προφανώς αυτό το διάστημα ήταν αρκετό – μέρες που είναι – για να αρχίσουν να διατυπώνονται σενάρια. Όπως επί παραδείγματι ότι αυτό εν τέλει εξυπηρετεί την κ. Εφη Αχτσιόγλου διότι το επιτελείο της φοβάται ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα ακόμη μεγαλύτερο από της περασμένης Κυριακής υπέρ του κ. Κασσελάκη.

Τέλος!

Ισως και γι΄ αυτό τον λόγο τελικώς στελέχη της κυρίας Αχτσιόγλου συντάχθηκαν με την πλευρά του κ. Κασσελάκη, ζητώντας να αρθούν τα εμπόδια που έθετε η ΚΕΦΕ με την εγκύκλιο της.

Βίντεο

Επίσης έχει ενδιαφέρον το βίντεο που κυκλοφόρησε χθες το βράδυ η κυρία Αχτσιόγλου με το οποίο απαντά στην ογκούμενη – είναι αλήθεια – φημολογία για την υπονόμευση του πρώην προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα. Κάνοντας λόγο για προσφυγή στη δικαιοσύνη. Και ζήτησε μάλιστα την στήριξη του συνυποψηφίου της. Θα την έχει;

Χτύπημα

Η αλήθεια όμως είναι πως δεν έχει άδικο. Διότι τέτοιες καταγγελίες όταν γίνονται πρέπει να γίνονται ανοιχτά και face to face και με τεκμήρια. Διότι διαφορετικά συνιστούν «χτύπημα κάτω από τη ζώνη». Και είναι εκτός πλαισίου….

Ο κ. Α.Σκέρτσος

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου, με τον γνωστό brutal τρόπο που ξέρουν να κάνουν πολιτική – που είναι και μία ένδειξη αλαζονείας – συνεχίζουν να σχολιάζουν την εκλογική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Βίβλος

Εκ νέου, λοιπόν, ο υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσος μετά από την παράφραση της γνωστής βιβλικής αναφοράς επανήλθε – ερωτηθείς φυσικά. Και τι είπε πως ο κ. Κασσελάκης «έχει όψη Μητσοτάκη και ψυχή Πολάκη» Παρέμεινε στο μοτίβο της Βίβλου. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το κυβερνητικό επιτελείο ανησυχεί. Και μάλιστα εμφανώς. Θα έχει ενδιαφέρον συνέχεια….

Sports in

Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στο Παρίσι (pics)

Mαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα πάρουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις στο Παρίσι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024