Θεσσαλονίκη: Άντρας έπεσε σε φρεάτιο ασανσέρ – Έλειπε ο θάλαμος και βρέθηκε στο κενό
Ο 49χρονος έπεσε από ύψος 5-6 μέτρων και τραυματίστηκε στα πόδια.
- «Στην Τριχωνίδα τέτοιοι σεισμοί έχουν συνέχεια - Χρειάζεται επιτήρηση» - Λέκκας για δόνηση στο Αγρίνιο
- Οι πρώτες συναντήσεις της συζύγου του αστυνομικού της Βουλής με τις τρεις κόρες της - Τι της είπαν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής έχει γεύση από κουραμπιέδες
- Αμερικανικό μαχητικό καταρρίφθηκε κατά λάθος από αμερικανικό καταδρομικό
Άγιο είχε ένας άντρας στη Θεσσαλονίκη, που πήγε να μπει στο ασανσέρ και έπεσε στο κενό επειδή δεν υπήρχε ο θάλαμος.
Το περιστατικό συνέβη στις 12:00 μ.μ. στο κέντρο της πόλης, στην οδό Μοσκώφ 12. Ο 49χρονος κάλεσε τον ανελκυστήρα στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας και παρότι ο θάλαμος έλειπε η πόρτα άνοιξε κανονικά. Προτού προλάβει να το αντιληφθεί, ο άντρας έπεσε στο κενό από ύψος 5-6 μέτρων.
Ο άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας τραυματιστεί στα πόδια
Επί τόπου έφτασε μία μηχανή ταχείας επέμβασης του ΕΚΑΒ, μαζί με δύο ασθενοφόρα και ένα πυροσβεστικό όχημα. Οι διασώστες τον απεγκλώβισαν και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.
Μέσα στην ατυχία του ο 49χρονος ήταν τυχερός, αφού τη γλίτωσε με τραυματισμούς στα κάτω άκρα. Ο ίδιος έχει μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.
Τι πρέπει να ξέρετε για την ασφαλή χρήση του ανελκυστήρα
Από μικρή ηλικία μαθαίνουμε και στα μικρά παιδιά ότι απαγορεύεται να μπαίνουν μόνα τους στον ανελκυστήρα.
Σε περίπτωση που συνοδεύετε παιδιά με τον ανελκυστήρα και ο ανελκυστήρας δεν φέρει εσωτερικά πορτάκια βάζουμε να παιδιά στο πίσω μέρος του ανελκυστήρα η στην αγκαλιά μας με θέση στάσης προς τον καθρέφτη.
- Δεν πατάμε πολλά κουμπιά παρά μόνο το κουμπί του ορόφου προορισμού μας.
- Κατά την διάρκεια αναμονής μας για επιβίβαση στον ανελκυστήρα κάνουμε υπομονή και δεν προσπαθούμε να ανοίξουμε την πόρτα, υπάρχουν συστήματα ασφαλείας που μπορεί να ακινητοποιήσουν τον ανελκυστήρα και πιθανό να εγκλωβίσουμε κάποιον εντός του ανελκυστήρα.
- Επιχειρούμε να ανοίξουμε την πόρτα μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι ο θάλαμος έχει σταματήσει κανονικά, αυτό το διαπιστώνουμε είτε με την αναγγελία ορόφου, φωνητικά είτε με την ένδειξη του κομβίου ορόφου και των βελών πορείας του ανελκυστήρα.
- Πριν την είσοδο η την έξοδο μας από/προς τον ανελκυστήρα προσέχουμε το επίπεδο μεταξύ ορόφου και ανελκυστήρα ώστε να μην σκοντάψουμε σε περίπτωση που ο θάλαμος δεν είναι ακινητοποιημένος κανονικά στο επίπεδο του ορόφου.
- Στην περίπτωση που εγκλωβιστούμε στον ανελκυστήρα πάνω από όλα κρατάμε την ψυχραιμία μας, δοκιμάζουμε να πατήσουμε πάλι το κουμπί του ορόφου προορισμού μας η άλλου ορόφου.
- Αν ο ανελκυστήρας είναι σύγχρονος πιθανό να διαθέτει σύστημα αυτόματου απεγκλωβισμού. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όλα τα συστήματα απεγκλωβισμού λειτουργούν ΜΟΝΟ σε περίπτωση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.
- Στην περίπτωση λοιπόν που διαθέτει σύστημα αυτόματου απεγκλωβισμού απλά περιμένουμε να μας πάει σε κάποιον κοντινό όροφο και αφού σταματήσει και έχει εσωτερικά πορτάκια πιθανό να ανοίξουν αυτόματα εφόσον δεν γίνει αυτό προσπαθούμε από τις ειδικές χειρολαβές να τα ανοίξουμε ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει περίπτωση ο θάλαμος να μην έχει σταματήσει κανονικά στον όροφο όποτε προσέχουμε κατά την έξοδο μας.
- Στην περίπτωση που δεν γίνει τίποτα από τα παραπάνω πατάμε το πλήκτρο έκτακτης ανάγκης (κουδούνι) και αφού διαπιστώσουμε ότι μας άκουσαν περιμένουμε να μας απεγκλωβίσουν.
- Κάνουμε χρήση της τηλεφωνικής συσκευής του ανελκυστήρα η του κινητού μας για έκλυση βοήθειας.
- Δεν μεταφέρουμε φορτία όπως οικιακές συσκευές με τον ανελκυστήρα γιατί έχουν όγκο και πολλές φορές άγνωστο βάρος φορτίου.
- Αν ο ανελκυστήρας δεν έχει εσωτερικά πορτάκια δεν μεταφέρουμε μεγάλα αντικείμενα όπως καροτσάκια λαϊκής αγοράς η παιδικά καροτσάκια.
- Όταν βάζουμε αντικείμενα προσέχουμε πολύ να μην έρχονται σε επαφή με τα τοιχώματα του φρεατίου, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ανατροπής τους και αν υπάρχει άτομο στο πίσω μέρος πιθανό να τραυματιστεί ακόμα και θανάσιμα όπως σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
- Προσέχουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα όπως τσάντες φορέματα κασκόλ και γενικά αντικείμενα μεγάλου μήκους υπάρχει ακόμα και κίνδυνος πνιγμού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις