Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
3 ονυχοδρόμια που θα σώσουν το σαλόνι σας

3 ονυχοδρόμια που θα σώσουν το σαλόνι σας

Δώστε τέλος στους σκισμένους καναπέδες

Ενώ οι γάτες που περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους έχουν πολλούς τρόπους να διασκεδάσουν, ένας εύκολος τρόπος για να παρέχετε μια ασφαλή, σταθερή επιφάνεια για τη γάτα σας στο εσωτερικό του σπιτιού είναι ένα ονυχοδρόμιο. Τα γατόδεντρα παρέχουν ένα μέρος για παιχνίδι, σκαρφάλωμα, ξύσιμο και ύπνο για την γάτα σας.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, μια γάτα πρέπει να ακονίσει τα νύχια της. Και το ονυχοδρόμιο είναι μια καλή επιλογή αν δεν θέλετε να καταλήξουν να το κάνουν σε όλα σας τα έπιπλα.

Αλλωστε είναι προγραμματισμένο στο DNA της γάτα σας να σκαρφαλώνει και ως ικανό αρπακτικό χρειάζεται επίσης να κρατά τα νύχια της  κοφτερά για το κυνήγι και τη μάχη. Ακριβώς, λοιπόν όπως ένα πραγματικό δέντρο, τα ονυχοδρόμια επιτρέπουν στα οικόσιτα γατάκια να σηκωθούν ψηλά, όπου μπορούν να παρατηρήσουν το περιβάλλον τους – και να αναζητήσουν θήραμα όπως αυτά τα ποντίκια-παιχνίδια – από ψηλά.

Εκτός από το να σκαρφαλώνουν και να διατηρούν τα νύχια τους αιχμηρά, τα γατόδεντρα δίνουν επίσης στη γατούλα σας ένα μέρος για να σημαδέψει την περιοχή τους. Τα πόδια μιας γάτας περιέχουν αρωματικούς αδένες και, καθώς ξύνονται, αφήνουν τα άλλα γατάκια να καταλάβουν ότι αυτή η περιοχή τους ανήκει. Δεν έχει σημασία αν η γάτα σας είναι η μόνη στο σπίτι. Το ξύσιμο είναι μια απολύτως φυσιολογική δραστηριότητα για κάθε γάτα και μια δραστηριότητα στην οποία θα ασχολείται σε τακτική βάση.

Εκτός από το να τους δίνουν αυτό που χρειάζονται για να είναι, τα δέντρα γάτας παρέχουν επίσης ένα ασφαλές μέρος για το γατάκι σας. Φυσικά, μπορεί να απολαμβάνουν να χαλαρώνουν στο κρεβάτι και στον καναπέ σας όταν αισθάνονται ήρεμα, αλλά, όταν φοβούνται ή αγχώνονται, η γάτα σας χρειάζεται ένα μέρος όπου μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Ένα δέντρο γάτας παρέχει μια οδό διαφυγής. Αντί να κρύβονται κάτω από τα έπιπλα, κάτι που τα τοποθετεί σε ευάλωτη θέση για ενέδρα, μια γάτα τους δίνει το πλεονέκτημα. Το να μπορεί να σηκωθεί ψηλά κάνει τη γάτα σας απρόσιτη στις αντιληπτές απειλές και την κρατά ασφαλή μέχρι να περάσει ο κίνδυνος.

Ένα πράγμα που παρέχει ένα δέντρο γάτας είναι μια τραχιά επιφάνεια που μπορούν να τραβήξουν και να την σκίσουν με την καρδιά τους, και μόλις ξεκινήσουν μπορεί να μην θέλουν να σταματήσουν!

Μόλις δείτε την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει μια γάτα σε έναν στύλο τυλιγμένο σε τραχύ σχοινί, μπορεί να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας που επενδύσατε τα χρήματα σε αυτό και όχι σε κάποια δαπανηρή επισκευή επίπλων.

Να είστε προσεκτικοί όμως, ένα ονυχοδρόμιο γάτας έχει τους δικούς του κινδύνους, ιδιαίτερα για τα πολύ μικρά – και πολύ αδέξια, γατάκια.

Για το μικρό γατάκι σας προτιμήστε ένα ονυχοδρόμιο που του προσφέρει τη δυνατότητα να κρυφτεί, να ξαπλώσει σε μια υπερυψωμένη επιφάνεια, να ακονίσει τα νύχια του.

Αν πάλι έχετε περισσότερα από ένα γατάκια στο σπίτι φροντίστε να επενδύσετε σε ένα γατόδεντρο 5 επιπέδων.

Αν πάλι ψάχνετε τον απόλυτο παιχνιδότο για την γάτα σας προτιμήστε πολυεπίπεδα ονυχοδρόμια για να παίζει, να χαλαρώνει και να κρύβετε.

Και με τις τρίχες τι γίνεται;

Η αλήθεια είναι πως όσοι έχουν γάτες ό,τι και να κάνουν ποτέ δεν θα καταφέρουν να μαζέψουν τις τρίχες τελείως. Μπορείτε όμως, να τις περιορίσουμε εύκολα και να μην παιδεύεστε κάθε φορά στο καθάρισμα.

Σύμμαχός σας σε αυτή την προσπάθεια είναι οι ηλεκτρικές σκούπες που θα μαζέψουν τις τρίχες από το κατοικίδιο σας. Μια καλή επιλογή είναι η επαναφορτιζόμενη σκούπα stick όπως η σκούπα Stick Sencor. Μια άλλη ιδιαίτερα καλή λύση είναι μια ρομποτική σκούπα όπως η σκούπα Ρομπότ Sencor, την οποία μπορείς να ρυθμίσεις να σκουπίζει κάθε μέρα και μία φορά την εβδομάδα να κάνετε και ένα «γερό» σκούπισμα σφουγγάρισμα.

Και για να μην ψάχνετε όλα τα παραπάνω θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές. Κάντε τις αγορές σας και όλα σας τα προϊόντα θα σας παραδοθούν έγκαιρα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Κάντε τις αγορές σας μέσα από την πλατφόρμα και επωφεληθείτε σε κάθε σας αγορά από 60€ και πάνω με απευθείας επιστροφή 10€ με οποιαδήποτε κάρτα VISA.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον με ταχύτητα φωτός

Ο Βεζένκοφ επαναφέρει «ρυθμίσεις» που θα απογειώσουν το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024