Κοντά σε συμφωνία για το μεταναστευτικό, εκτιμούν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
Στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και θεωρείται ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία στη βάση αμοιβαίου συμφέροντος είναι το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή
Σε μια αποτίμηση της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι φαίνεται να ωριμάζει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό, η οποία θα έχει ως στόχο την μείωση των ροών, αλλά και την πιο λειτουργική σχέση για τον αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Πάμε βήμα – βήμα»
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «το πλαίσιο της επαναπροσέγγισης είναι καθορισμένο και έχει ένα συγκεκριμένο ορόσημο, ήτοι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει συμβολική και πολιτική σημασία. Πάμε βήμα – βήμα και όπως είπαμε δε βάζουμε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τον πολιτικό διάλογο».
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να υπογραφούν και να ανακοινωθούν σύντομα, τα οποία «δεν είναι διακοσμητικού χαρακτήρα».
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών, που θα οδηγήσουν σε μία λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, και για τον διορισμό νέου απεσταλμένου του Οργανισμού στην Κύπρο.
- Αντετοκούνμπο: «Τα χρήματα έφυγαν ήδη, πρέπει να πάρω δώρο στη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου»
- Το δώρο που θέλει κάθε gamer
- «Έχω σταματήσει να τρώω» – Η Λίλι Άλεν δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση
- Ένα μανιφέστο ενάντια στην ασφάλεια
- Ρωσία: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του Κιρίλοφ – «Ομολόγησε ότι στρατολογήθηκε από την ουκρανική SBU»
- Στον νέο ρόλο της Τουρκίας δεν μπορούμε να απαντάμε με κλισέ