Πάλεψε, τα έδωσε όλα για 90 λεπτά, αλλά η ατυχία και ένας ανεκδιήγητος διαιτητής του στέρησαν την ευκαιρία να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Φράιμπουργκ.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τη νίκη απέναντι στη γερμανική ομάδα, εάν ήταν πιο αποτελεσματικός στην αντίπαλη περιοχή, καθώς εκτός από τα δύο γκολ που πέτυχε με τον Ελ Κααμπί είχε τουλάχιστον άλλες τρεις κλασσικές ευκαιρίες.

Αστοχία, ατυχία, ο Ολλανδός διαιτητής Αλλαρντ Λίντχουντ και ο VARίστας Κλέι Ρούπερτι σταμάτησαν τον Ολυμπιακό στο χθεσινό παιχνίδι, με τους Ερυθρόλευκους του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όμως, να παίζουν κατά διαστήματα επιθετικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο του τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Οι Πειραιώτες βελτιώνονται συνεχώς και σύντομα θα βρίσκονται στο επίπεδο που θέλει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και φυσικά ο κόσμος του συλλόγου, ο οποίος χθες γέμισε το φαληρικό γήπεδο και χειροκρότησε τον Ισπανό τεχνικό και τους παίκτες στο τέλος του παιχνιδιού.

Η εικόνα του Ολυμπιακού, άλλωστε, δεν ήταν για να ηττηθεί από την Φράιμπουργκ και αυτό αποτυπώνεται και στα στατιστικά, τα οποία σε αντιπαραβολή με τα αντίστοιχα του περσινού παιχνιδιού των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη, δείχνουν την τεράστια βελτίωση που έχει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού στα χέρια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Ολυμπιακός πέρσι είχε ηττηθεί με 3-0 από την Φράιμπουργκ, σε μια αναμέτρηση που η γερμανική ομάδα είχε κάνει 16 σουτ και είχε 2.15 expected goals. Αντίθετα, οι Πειραιώτες είχαν 0.40 expected goals και 7 σουτ. Φέτος, παρά την ήττα με 3-2, οι Ερυθρόλευκοι είχαν περισσότερα expected goals, αλλά και σουτ από τους φιλοξενούμενους. 2.49 expected goals και 17 σουτ κατέγραψε η στατιστική για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ενώ η αντίστοιχη ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ είχε 1.68 expected goals και 13 σουτ. Τα στατιστικά του Ολυμπιακού ήταν καλύτερα από τα αντίστοιχα της Φράιμπουργκ, αλλά η αστοχία, η ατυχία και ο διαιτητής δεν τους άφησαν να πάρουν τη νίκη.

Στατιστικά που δείχνουν την βελτίωση του Ολυμπιακού από τη στιγμή που τον ανέλαβε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος ενσωματώνει συνεχώς νέα στοιχεία και είναι δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα οι Πειραιώτες θα εμφανιστούν καλύτεροι σε όλους τους τομείς.