Η ΟΥΕΦΑ οφείλει να προστατεύει το προϊόν της
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει τον πρώτο λόγο
Ο Ολλανδός ρέφερι Τσάρλς Κόβερ, ο οποίος έφυγε από ζωή πριν από τρία χρόνια, είχε ψηφιστεί ως ο διαιτητής του αιώνα στη χώρα του, έχοντας σφυρίξει μεγάλους αγώνες μεταξύ των οποίων στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1978 και του 1982 αλλά και στο Euro του 1980.
Σε όλη του την καριέρα τον στοίχειωνε μια φάση στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1982 μεταξύ της Δυτικής Γερμανίας και της Γαλλίας όπου ο τερματοφύλακας των πάντσερ Χάραλντ Σουμάχερ είχε κοντέψει να στείλει…στον άλλο κόσμο τον Πατρικ Μπατιστόν τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά (σπάζοντάς του και τρία δόντια μεταξύ άλλων !).
Ο Ολλανδός διαιτητής δεν έδωσε καν φάουλ (ήταν ο ορισμός της κόκκινης κάρτας) θεωρώντας ότι η μπάλα είχε φύγει πριν το χτύπημα επειδή ο Μπατιστόν είχε προλάβει να πλασάρει !
Ένα αστείο άλλοθι, το ίδιο ακριβώς που χρησιμοποίησε χθες βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο συμπατριώτης του Αλλαρντ Λίντχουντ στο σοβαρό τραυματισμό του Εσε στο πρόσωπο από την αγκωνιά του Σαλαί που προκάλεσε κάταγμα και σκίσιμο της μύτης στον παίκτη του Ολυμπιακού.
Ο Ολλανδός επειδή δεν είδε μπάλα στη φάση δεν είδε και το…κεφάλι του Εσε, αλλά το ακόμα χειρότερο είναι ότι δεν το είδε και ο διαιτητής στο VAR (που είχε και τη δυνατότητα του ριπλέι) και μάλιστα όταν μιλάμε για τραυματισμό στο κεφάλι πράγμα στο οποίο είναι απόλυτη η ΟΥΕΦΑ.
Για αυτό άλλωστε και ο ρέφερι διέκοψε άμεσα τον αγώνα καθώς είδε πως υπάρχει τραυματισμός παίκτη (ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος) στο κεφάλι. Άραγε πως έγινε.
Και είναι γνωστό ότι ο VAR δεν μπορεί να φωνάξει το διαιτητή για φάουλ, εκτός εάν σε αυτό διακυβεύεται πιθανή κόκκινη κάρτα.
Άρα τον φωνάζεις και ας καθαρίσει αυτός τη μπουγάδα. Άλλωστε ο συγκεκριμένος ρέφερι έχει…παρελθόν γκαφών ακόμα και όταν παίρνει τη…βοήθεια του κοινού.
Στο Ουτρέχτη – Φιτέσε, τον Φεβρουάριο του 2022, ο παίκτης της γηπεδούχου, Ουίλιεμ Γιάνσεν κράτησε εντός της περιοχής τον Λόις Οπένδα, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι.
Ο Λίντχουντ εδειξε «παίζετε» όταν τον φώναξε ο VAR. Ο ίδιος πήγε, κοίταξε αν υπάρχει παράβαση, θεώρησε πως δεν είναι πέναλτι και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Ο ίδιος όμως σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα υποστήριξε πως έπρεπε να δώσει πέναλτι!
Ο Ολυμπιακός δεν είναι η πρώτη (και προφανέστατα ούτε η τελευταία) φορά που αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά από ανεπαρκείς διαιτητές
«Πρέπει να σκεφτείτε κάποια πράγματα. Έχεις διαφορετική αντίληψη όταν είσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κατά τη δική μου οπτική, ο Οπένδα κρατούσε επίσης τον παίκτη. Αυτό που με επηρέασε ήταν ο τρόπος που έπεσε. Όμως το πλάνο από το πλάι, τώρα που το ξαναείδα θα σου πω ότι είναι ξεκάθαρη παράβαση. Το είδα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, οπότε κατάλαβα ότι το VAR με κάλεσε για αυτό» είχε πει τότε, αλλά μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο…
Εδώ πλέον όμως η ευθύνη είναι ξεκάθαρα της ΟΥΕΦΑ με το ορισμό των διαιτητών και δεν είναι ότι δεν ξέρει ή δεν μπορεί καθώς για παράδειγμα πολύ σωστά στο κρίσιμο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία είχε βάλει τον Αγγλο Oλιβερ που σφύριξε πενηνταρήσια σε μια «καυτή»έδρα όπως και ο Ιταλός Ορσάτο (αμφότεροι Elite διαιτητές) στη ρεβάν των Πρασίνων με τη Μπράγκα.
Ο Ολυμπιακός δεν είναι η πρώτη (και προφανέστατα ούτε η τελευταία) φορά που αντιμετωπίζει τέτοια περιστατικά από ανεπαρκείς διαιτητές.
Οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να χάσουν το δάσος και θα εστιάσουν στα δικά τους (τραγικά) αμυντικά λάθη και στις ασύλληπτα μεγάλες χαμένες ευκαιρίες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον να μη πάρουν τίποτα σε ένα παιχνίδια που βάση δημιουργίας και ευκαιριών ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο.
Αυτό όμως δεν αναιρεί το δικαίωμα τους να θέλουν το 50-50 τόσο στην έδρα τους όσο και μακριά από αυτήν.
- «Μικρά Πράγματα σαν κι Αυτά»: Το έγκλημα για το οποίο η Καθολική Εκκλησία δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη
- Σπηλιωτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον βιοϊστορικό του κύκλο – Τι είπε για το κόμμα Κασσελάκη
- «Έξω φρενών» οι οπαδοί της Σίτι με τις «δικαιολογίες» του Γκουαρντιόλα
- Greek Government Targets Record Investment Program and Tax Relief for Middle Class
- Κρήτη: Αντί για τα δεσμά του γάμου πέρασαν στον γαμπρό χειροπέδες
- Ο Σπανούλης πλησιάζει στη Μονακό: Η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, το οριστικό deal και το… ΟΑΚΑ