Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Πλήγμα στο ρωσικό αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας από ουκρανικό πύραυλο

Ουκρανία: Πλήγμα στο ρωσικό αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας από ουκρανικό πύραυλο

Η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Όπως ανακοίνωσε στο Telegram τη Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου ο διορισμός από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζβοζάγιεφ «ο εχθρός εξαπέλυσε μια πυραυλική επίθεση στο αρχηγείο του στόλου».

Η Σεβαστούπολη, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στη χερσόνησο της Κριμαίας και προσαρτήθηκε παράνομα από τις δυνάμεις της Μόσχας το 2014.

Τον τελευταίο μήνα, η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και άλλες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αεράμυνας, στην Κριμαία.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης TASS ανέφεραν ότι τα συντρίμμια «σκορπίστηκαν σε εκατοντάδες μέτρα» μετά την επίθεση με πυραύλους. Το TASS πρόσθεσε ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων κατευθυνόταν προς το σημείο της επίθεσης.

Η Κριμαία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης, μεταξύ άλλων, για τη μεταφορά εχθρικών δυνάμεων και μέσων σε άλλα μέρη του μετώπου

Ο Ραζβοζάγιεφ είπε επίσης ότι ένα κομμάτι από σκάγια έπεσε κοντά στο Θέατρο Λουνατσάρσκι.

Σύμφωνα με τον Ραζβοζάγιεφ οι υπηρεσίες του πήγαν στο σημείο της επίθεσης και ότι οι πληροφορίες για τυχόν θύματα διευκρινίζονται.

Σε μια ενημέρωση αργότερα την Παρασκευή, ο Ραζβοζάγιεφ είπε ότι δεν υπήρχε πλέον «κίνδυνος πυραύλων και αεροπορίας» μετά το περιστατικό.

Ο Ραζβοζάγιεφ είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι μια άλλη επίθεση ήταν πιθανή και ενθάρρυνε τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.

Ένταση επιθέσεων από Ουκρανία

Μέχρι τώρα δεν έχει σχολιαστεί το περιστατικό από Ουκρανούς αξιωματούχους. Ωστόσο, σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα, η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και άλλες εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αεράμυνας, στην Κριμαία.

Μια συνδυαστική εικόνα δορυφορικών φωτογραφιών δείχνει τη Σεβαστούπολη, την Κριμαία πριν από μια ουκρανική επίθεση με πυραύλους, στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ στη μικρή φωτογραφία πάνω δεξιά, μια άποψη της ίδιας τοποθεσίας μετά την επίθεση με πυραύλους, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023. (BlackSky/Φυλλάδιο μέσω REUTERS)

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ουκρανικοί πύραυλοι έχουν «βάλει στο μάτι» το ναυπηγείο στη Σεβαστούπολη. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 καταστράφηκε στην Κριμαία και  την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου χτυπήθηκε ένα ρωσικό διοικητήριο κοντά στη Σεβαστούπολη

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Αμυντικής Πληροφορίας, Andrii Yusov, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι «η Κριμαία εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης, μεταξύ άλλων, για τη μεταφορά εχθρικών δυνάμεων και μέσων σε άλλα μέρη του μετώπου» και δήλωσε ότι «προκειμένου να καταστραφεί αυτός ο κόμβος εφοδιασμού, εκτελούνται ορισμένες επιχειρήσεις: στη θάλασσα, στη γη και στον αέρα».

Με πληροφορίες από CNN

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024