Ένα το ερώτημα μετά το «δύο στα δύο» που πέτυχε ο Ολυμπακός στο τουρνουά της Κύπρου: μπορεί, άραγε, ο Αλεκ Πίτερς να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να γίνει ο νέος …Βεζένκοφ της προσεχούς σεζόν; Προφανώς και πρέπει να περιμένουμε, αλλά έως τώρα τα όσα δείχνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας πείθουν για αυτά που έχει στο μυαλό του, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Αμερικανό φόργουορντ.

Αναβάθμισε τον ρόλο του Πίτερς και ο παίκτης που αποκτήθηκε την περασμένη σεζόν, πήρε θέση και σαφή ρόλο στην πρώτη πεντάδα.

Πάει να πει, καλείται να «μπει στα παπούτσια» του Σάσα και να δώσει πολλά από όσα πρόσφερε ο Βούλγαρος MVP της προηγούμενης Ευρωλίγκας.

Με λίγα λόγια, τι έχει ο Πίτερς και τι βλέπουμε σε σύγκριση με τον Βεζένκοφ;

Αρχικά, ένα καταπληκτικό σουτ από το τρίποντο, γεγονός που «ανοίγει» το γήπεδο, κάτι που μανιωδώς ζητά από τους παίκτες του ο Ελληνας κόουτς.

Επίσης, διαθέτει διείσδυση, όχι πως είναι βέβαια το δυνατό του σημείο, αλλά μπορεί να το επιχειρήσει με επιτυχία.

Προσφέρει στα ριμπάουντ, ξεμαρκάρεται και δοκιμάζει πολλά ελεύθερα σουτ. Τι του λείπει; Αυτό που λέμε «ηγετική φυσιογνωμία» στο παρκέ, να έχει παραπάνω αυτοπεποίθηση και να πείσει συμπαίκτες και κοινό πως «εγώ είμαι εδώ και θα πάρω το ματς».

Εν αντιθέσει με τον Βεζένκοφ, που έκανε σουτ βλέποντας κατευθείαν το ταμπλό, ο Πίτερς προτιμά τις γωνίες και συχνά πυκνά ευστοχεί. Πέρυσι, έπαιξε λίγο γιατί τον «σκέπασε» ο Σάσα με τρόπο που ήταν αδύνατο να το αποφύγει και να βγει στην επιφάνεια.

Στην Κύπρο, στα μάτια των οπαδών ο Πίτερς έμοιαζε με άλλον παίκτη.

Κόντρα στη Ζαλγκίρις είχε 19 πόντους (με 3/7 τρίποντα, 3/5 δίποντα και 4/4 βολές) σε 30’ συμμετοχής. Με τη Μακάμπι σημείωσε 21 πόντους (4/7 τρίποντα, 2/4 δίποντα και 5/5 βολές) σε 34’ συμμετοχής.

Συμπέρασμα; Σουτάρει παραπάνω τρίποντα από δίποντα και είναι αξιόπιστος στις ελεύθερες βολές. Βέβαια, το να παίζει πάνω από τριάντα λεπτά δεν το λες και σύνηθες, αλλά προφανώς όταν επιστρέψει ο Φαλ , ο Σίκμα θα …κατέβει στο «4» και σίγουρα έτσι θα πάρει ανάσες ο Πίτερς.

Επιμύθιο: δεν έλαμψε ο Ολυμπιακός, έχει κάποια ζητήματα ολοφάνερα, περιμένει τον Μπραζντέικις (ή μήπως κι άλλη μεταγραφή;) , ωστόσο οι εμφανίσεις του Αλεκ Πίτερς υπήρξαν το πλέον χαρμόσυνο νέο για τους φίλους των Ερυθρόλευκων. Με την προϋπόθεση, βέβαια, πως ο Αμερικανός θα βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι. Θα είναι κάτι σαν …απελευθέρωση για τον ίδιο τον άσο!