Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κούλογλου για Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ

Κούλογλου για Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ

Ο Στέλιος Κούλογλου, «βλέπει» δύο εκδοχές για την επόμενη μέρα

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «τελείωσε ως αριστερό κόμμα», εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό που έγινε πρέπει να διδάσκεται στις σχολές της Πολιτικής Επιστήμης σε όλο τον κόσμο. Έγινε για πρώτη φορά και πιστεύω πως δεν θα ξαναγίνει… Έγινε γιατί υπήρχε κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και εκφυλιστική τάση στην ιδεολογία», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Κούλογλου, στο Open και συμπλήρωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το brand name αλλά είναι καινούριο κόμμα»

«Πιστεύω πως o ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε ως αριστερό κόμμα.  Διατηρεί το brand name αλλά είναι καινούριο κόμμα» και «πρέπει να δούμε αν κάνει άλμα προς τα εμπρός ή αν κάνει άλμα στο κενό».

Η επόμενη μέρα

Σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι εξαρτάται από την στάση των πρωταγωνιστών, προσθέτοντας ότι ο ίδιος «βλέπει» δύο εκδοχές: είτε να γίνει προσπάθεια «προσεταιρισμού των ηττημένων για να αποφευχθούν τριγμοί», είτε (ο Κασσελάκης) να προσπαθήσει «να εκμεταλλευτεί τη νίκη του για να κερδίσει και τα όργανα που δεν έχει πλειοψηφία – κυρίως την Πολιτική Γραμματεία».

«Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε εξελίξεις», εκτίμησε ο Στέλιος Κούλογλου.

Ο Στέλιος Κούλογλου

Ο ίδιος σχολίασε πως, δεν άκουσε χθες από τον Στέφανο Κασσελάκη τη λέξη Αριστερά και συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ», προσθέτοντας πάντως πως και το «παλιό ροκ είχε υποστεί πολλές ήττες».

Σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πολλά να αντιμετωπίσει, «δεν ξέρει την πολιτική πολύ καλά» και «θα πρέπει να δώσει εξετάσεις».

«Οταν υπόσχεσαι θαύματα αυτοί που σε πιστεόυν είναι ανυπόμονοι» είπε με νόημα.

Στη συνέχεια, εκτίμησε πως κανείς δεν θα ξεκινήσει τώρα ανταρτοπόλεμο.

«Είναι τρελό»

Σε δηλώσεις του στον Guardian, ο κ. Κούλογλου είπε πως ο παραδοσιακός κόσμος της Αριστεράς «βρίσκεται σε σοκ», ενώ υποστήριξε ότι «το κόμμα πέθανε σήμερα».

«Ο Κασσελάκης θα κάνει τεράστιες αλλαγές και στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν νέες σχετικές μελέτες γιατί αυτό που κατάφερε ήταν απίστευτο», πρόσθεσε. «Εμφανίστηκε σχεδόν από το πουθενά και τώρα είναι στη θέση του επικεφαλής. Είναι τρελό, είναι ένα σενάριο που κανένας δεν θα πίστευε πριν από μερικούς μήνες».

Sports in

Μεγάλη μεταγραφή για τη Νότιγχαμ Φόρεστ – Κόκκινος ο Νίκολα Μιλένκοβιτς (pic)

Την απόκτηση του Νίκολα Μιλένκοβιτς από τη Φιορεντίνα ανακοίνωσε σήμερα (18/7) η Νότιγχαμ Φόρεστ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024