Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στον Βόλο εξαιτίας της κακοκαιρίας «Elias» που «σαρώνει» την περιοχή με τον όγκο νερού που έχει πέσει να έχει προκαλέσει πολύ σημαντικά προβλήματα και καταστροφές. Η κατάσταση που επικρατεί φαίνεται στον λόφο της Γορίτσας στον παραλιακό δρόμο από Βόλο προς Αγριάς, καθώς οι τεράστιες ποσότητες νερού έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί καταρράκτες.

Το στιγμιότυπο που κατέγραψε οδηγός σύμφωνα με το gegonota.news, πριν τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στη Μαγνησία

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο στην ίδια περιοχή σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και έγινε προσωρινά διακοπή κυκλοφορίας στον παραλιακό άξονα από κόμβο Γορίτσας μέχρι κόμβο Αστέρια Αγριάς, η οποία επίσης δοκιμάζεται και πάλι από την κακοκαιρία όπως και ολόκληρο το Πήλιο.

Πού θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την κακοκαιρία Elias, για σήμερα Τετάρτη, αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.