Πρόκειται για απαραίτητο εργαλείο της φροντίδας των μαλλιών με πολλές και διαφορετικές λειτουργίες, από το στέγνωμα και το φορμάρισμα, μέχρι και τα διάφορα χτενίσματα, όπως το ίσιωμα ή το extra δημοφιλές blow out. Για να έχεις όμως το πολυπόθητο αποτέλεσμα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, θα πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς έξυπνα το πιστολάκι μαλλιών.

To know-how για το πιστολάκι μαλλιών

Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές που μπορείς να δοκιμάσεις, περιλαμβάνουν:

Πρόσεξε το πιστολάκι που θα επιλέξεις

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει το πιστολάκι σας είναι η τεχνολογία ιόντων, καθώς θα διασφαλίσει ότι τα μαλλιά σου δεν θα φριζάρουν. Στην συνέχεια θα πρέπει να προσέξεις τα watt, καθώς οτιδήποτε κάτω από 1200 watt, δεν θα σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις το στέγνωμα ή το χτένισμα γρήγορα.

Χτένισε τα μαλλιά σου όσο είναι βρεγμένα

Για να μην προκληθεί σπάσιμο στις άκρες, δοκίμασε να χτενίσεις τα βρεγμένα σου μαλλιά με μια χτένα με αραιά δόντια. Φυσικά, αφού ολοκληρώσεις το λούσιμο είναι σημαντικό να απλώσεις μια γενναιόδωρη ποσότητα conditioner για να ενυδατωθούν πλήρως και να μπορείς να ξεμπλέξεις τους κόμπους πιο εύκολα.

Επέλεξε την σωστή θερμοκρασία και ταχύτητα

Τα περισσότερα πιστολάκια μαλλιών διαθέτουν δύο σκάλες ζεστού αέρα, μία κρύου και δύο ταχύτητες. Για να τα στεγνώσεις χωρίς να αυξήσεις τον κίνδυνο σχηματισμού ψαλίδας, επιλέξτε την πρώτη σκάλα ζεστού αέρα. Ο κρύος αέρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τέλος του χτενίσματός σας για να «κλειδώσεις» το σχήμα και να διατηρηθεί το χτένισμά σου για περισσότερο.

Κράτα τις… αποστάσεις

Είναι σημαντικό καθώς στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι να μην το κρατάς πολύ κοντά στα μαλλιά. Προσπάθησε να διατηρείς μία απόσταση 30-40 εκατοστά ώστε ο θερμός αέρας να διαχέεται σωστά στο τρίχωμα της κεφαλής και να μην καίγονται τα μαλλιά σου.

Στέγνωμα ανάλογα με τον τύπο σου

Εάν τα μαλλιά σου είναι σγουρά, τότε μπορείς να τα στεγνώσεις χρησιμοποιώντας την φισούνα από το πιστολάκι. Εάν τα μαλλιά σου είναι ίσια, τότε δοκίμασε να τα στεγνώσεις με το κεφάλι προς τα κάτω και αλλάζοντας συχνά την κατεύθυνση του αέρα, κουνώντας το πιστολάκι. Για να δώσεις όγκο, μπορείς να γυρίσεις την σκάλα στον κρύο αέρα και να το κρατήσεις με σταθερή κατεύθυνση προς τα πάνω.

Εάν τα μαλλιά σου είναι ξηρά και φριζάρουν εύκολα, τότε δοκίμασε να τα στεγνώσεις κρατώντας το πιστολάκι πάντα με κατεύθυνση προς τα κάτω. Καθώς τα στεγνώνεις, δοκίμασε να ξεμπλέξεις τους κόμπους με τα δάχτυλά σου για να μην φριζάρουν παραπάνω.

Μην ξεχνάς το λάδι μαλλιών

Καμία συνεδρία στεγνώματος ή χτενίσματος δεν είναι ολοκληρωμένη εάν δεν εφαρμόσουμε ελάχιστη ποσότητα από το λαδάκι μαλλιών, που θα σε βοηθήσει να «κλειδώσεις» την υγρασία που έχει απομείνει στο εσωτερικό της τρίχας για μια λαμπερή εμφάνιση.