Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σπουδαία διάκριση για την Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού

Σπουδαία διάκριση για την Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού

Η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού βραβεύτηκε από το Ευρω - Αμερικάνικο Συμβούλιο Γυναικών EAWC.

Πολύ σημαντική βράβευση για την Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού, η οποία τιμήθηκε από το Ευρω-Αμερικάνικο Συμβούλιο Γυναικών σε εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων στο Ζάππειο Μέγαρο. Η κα Μωραϊτάκη Πικρού βραβεύτηκε για τη δράση της ως Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΚΑΠΤΥ – Εθνικού Κέντρου Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία ΑΕ.

Η κα Μωραϊτάκη Πικρού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό Αττική Μπροστά, απευθυνόμενη στο κοινό που παρακολούθησε την βράβευση είπε ότι η Αμερική είναι μέρος της ζωής της καθώς εκεί ξεκίνησε το ταξίδι της γνώσης, το οποίο ακολουθεί με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία τώρα, η κόρη της, η Χαρά όπως ανέφερε. Μάλιστα τόνισε πως στην Αμερική έμαθε ότι οι γυναίκες πρέπει να μάχονται για ίσες ευκαιρίες και στην εκπαίδευση, στην επιχειρηματικότητα, στον πολιτικό στίβο, παντού και αυτό προσπαθεί να κάνει και η ίδια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Γέφυρα της Ελλάδας με την ομογένεια της Αμερικής

Η κα Μωραϊτάκη Πικρού τόνισε πως στην προσπάθεια αυτή, το όραμα της κας Λούλα Λόη-Αλαφογιάννη μέσα από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών, EAWC, έχει μεγάλη αξία και η απονομή των βραβείων «Θεά Άρτεμις» συμβολίζει αυτή ακριβώς την κοινή προσπάθεια, αφού λειτουργεί ως Γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και την ομογένεια της Αμερικής.

Πρόσθεσε πως είναι πολύ υπερήφανη που την τίμησαν, αναγνωρίζοντας και τις δικές της προσπάθειες, τονίζοντας την συγκίνηση της που το βραβείο της το παρέδωσε η Δρ. Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Κλείνοντας ζήτησε την στήριξη στην υποψηφιότητα της ώστε όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να ενταχθούν στην καθημερινότητα του πολίτη στην Περιφέρεια Αττικής.

Το βραβείο της «Θεάς Αρτέμιδος» απονεμήθηκε στην κυρία Carolyn B. Maloney, η οποία τίμησε τη Βουλή των Ηνωμένων Πολιτειών επί 33 χρόνια με σημαντικά επιτεύγματα και προσφορά για το λαό και την πατρίδα της, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, η κυρία Maloney έχει ανακηρυχθεί Επίτιμη Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών για τις μεγάλες υπηρεσίες που έχει προσφέρει ως Βουλευτής στο Αμερικανικό Κογκρέσο, προκειμένου να στηρίξει τα Εθνικά ζητήματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που βραβεύτηκαν ήταν ο Πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας (2015 – 2020) Προκόπιος Παυλόπουλος, ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Tζόρτζ Τζ. Τσούνης, ο Ιταλός Πολιτικός και μέλος της Γερουσίας της Ιταλίας Antonino Salvatore Germana και άλλοι που ξεχώρισαν για το έργο που έχουν επιτελέσει.

Sports in

Επίσημο: Φιλικό με την Σερβία για την Εθνική Ελλάδος πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Επισημοποιήθηκε το φιλικό της Εθνικής Ελλάδος με την Σερβία, στις 22 Ιουλίου στο Βελιγράδι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024