Τρίτη 02 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία Elias: Ο Αχιλλέας Μπέος εγκλωβίστηκε στους πλημμυρισμένους δρόμους στο κέντρο του Βόλου

Κακοκαιρία Elias: Ο Αχιλλέας Μπέος εγκλωβίστηκε στους πλημμυρισμένους δρόμους στο κέντρο του Βόλου

Ο Αχιλλέας Μπέος είχε πάει να κάνει αυτοψία αλλά τελικά εγκλωβίστηκε και ο ίδιος στους πλημμυρισμένους δρόμους στο κέντρο του Βόλου.

Δραματική είναι η κατάσταση στον Βόλο καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις από την κακοκαιρία «Elias» είχαν σαν αποτέλεσμα να σπάσει ο Κραυσίδωνας και η πόλη να έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λίμνη.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν είναι προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στον κόμβο προς την Αγριά όπου οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.

Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίζονται και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους είναι μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν.

Από τα φαινόμενα δεν γλίτωσε ούτε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημά του στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, o δήμαρχος Βόλου το βράδυ της Τετάρτης είχε πάει για να κάνει αυτοψία σε σημεία που επιχειρούσαν τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ωστόσο τελικά εγκλωβίστηκε και ο ίδιος με στενούς του συνεργάτες.

Ο Αχιλλέας Μπέος έμεινε μέσα στο όχημά του, το οποίο είχε βυθιστεί στο νερό μέχρι μεγάλο ύψος και μάλιστα χρειάστηκε να ειδοποιηθεί φορτωτής προκειμένου να τους απεγκλωβίσει.

«Μείναμε με το αυτοκίνητο και ήρθε ο άνθρωπος με τον φορτωτή να μας πάρει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος.

«Η βροχή θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα»

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά. Μόνο στο Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Δραματική έκκληση Μπέου

Νωρίτερα ο Αχιλλέας Μπέος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν ό,τι πρέπει για να προστατεύσουν τη ζωή τους μιλώντας για ανεξέλεγκτη κατάσταση ενώ η κακοκαιρία Elias πλήττει την πόλη, που ήδη είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία Daniel.

«Σας εκλιπαρώ ανεβείτε ψηλά, φύγετε από τα ισόγεια», τόνιζε ο κ. Μπέος.

«Σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και πρώτους ορόφους, ανεβείτε ψηλότερα», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Βόλου και καλώντας τους να «μείνουν ψηλά και να μην κυκλοφορούν» γιατί «η βροχή θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα».

Sports in

Καταγγελίες για παρενόχληση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου από τη Στεφανίδη και την Παπαδοπούλου

Θύματα φραστικής παρενόχλησης έγιναν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Χριστίνα Παπαδοπούλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στο Βόλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 02 Ιουλίου 2024