Κακοκαιρία: Σε ένα μήνα στον Βόλο έβρεξε όσο στην Αθήνα σε 2,5 χρόνια
Τον φετινό Σεπτέμβριο στον Βόλο έβρεξε 100 φορές περισσότερο από το κανονικό
Πρωτοφανής ήταν ο όγκος νερού που έπεσε στον Βόλο τον φετινό Σεπτέμβριο καθώς η περιοχή επλήγη τόσο από την κακοκαιρία Elias όσο και από την κακοκαιρία Daniel.
Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ειδικοί δείχνουν ότι δημιουργείται μια νέα στατιστική, καθώς το σπάνιο γίνεται πιθανότερο και το ακραίο γίνεται σιγά σιγά ο μέσος όρος.
Ειδικότερα στην κακοκαιρία Daniel καταγράφηκαν 451 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε ένα 24ωρο. Λίγο λιγότεροι, δηλαδή 307 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε ένα 24ωρο, καταγράφηκαν στην κακοκαιρία Elias.
Τον φετινό Σεπτέμβριο στον Βόλο έβρεξε 100 φορές περισσότερο από το κανονικό
Οι τόνοι νερού ανά στρέμμα που έπεσαν στον Βόλο από την κακοκαιρία Daniel και την κακοκαιρία Elias
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου οι αριθμοί αυτοί στην πράξη σημαίνουν ότι τον φετινό Σεπτέμβριο στον Βόλο έβρεξε 100 φορές περισσότερο από το κανονικό. Έβρεξε δηλαδή όσο βρέχει στην Αθήνα σε δυόμιση χρόνια!
Ο καιρός την Παρασκευή
Μπορεί πλέον η κακοκαιρία Elias να είναι σε ύφεση, ωστόσο και αύριο, Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος και θα υπάρχουν με βροχές. Συγκεκριμένα βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ τοπικά στο Αιγαίο θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα όχι με ιδιαίτερες εντάσεις.
Ίσως ξανά βρέξει όμως για λίγο και στην Εύβοια και στη Μαγνησία. Από το μεσημέρι αναμένονται μπόρες και σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Λιγότερα φαινόμενα θα υπάρξουν το Σάββατο, ενώ καλύτερη θα είναι η εικόνα την Κυριακή.
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 27χρονη δύο μέρες πριν τον γάμο της

