Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άδωνις, το κατασκοπευτικό θρίλερ και η fake δωροδοκία

Ο Άδωνις, το κατασκοπευτικό θρίλερ και η fake δωροδοκία

Το ζήτημα ίσως να ανήκε στην κατηγορία τού «να 'χαμε να λέγαμε», αν οι «New York Times» δεν υιοθετούσαν το κατασκοπευτικό σενάριο

Η ιστορία που θα διηγηθώ σήμερα έχει τρομερό σασπένς, και όλα τα στοιχεία ενός πολιτικοκατασκοπευτικού θρίλερ, ικανού να συνθέσει σειρά στο NETFLIX, που θα σπάσει ταμεία! Καθότι σε αυτήν εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι ΗΠΑ, η Κίνα, ένας κινεζικός κολοσσός υψηλής τεχνολογίας, τα 5G, ένας έλληνας υπουργός, μια χώρα της πρώην Σοβιετίας, και μία μεγάλη αμερικανική εφημερίδα.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι ήδη έχει δημιουργηθεί το απαραίτητο υλικό, για να μπερδέψει κάποιον τόσο ώστε να μην μπορεί να βγάλει άκρη, σπεύδω να δώσω περισσότερα στοιχεία, έτσι όπως τουλάχιστον τα πληροφορήθηκα και εγώ προχθές το βράδυ, από τρίτη, μη εμπλεκόμενη στην υπόθεση, πηγή.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, εδώ ζούμε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται στην εξουσία, δικός της υπουργός βρέθηκε να αναφέρεται σε προϊόντα παρακολούθησης τηλεφώνων και mails, οπότε από αυτό ξεκινώ: πρόκειται για τον Αδωνη Γεωργιάδη!

Η υπόθεση

Η υπόθεση εν ολίγοις: μυστικές υπηρεσίες χώρας της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, κατά πάσα πιθανότητα (για να μην πω βεβαιότητα) της Λιθουανίας, παρακολουθούν, για λογαριασμό των ΗΠΑ, τον κινεζικό κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας Huawei και τις δραστηριότητές του, στην Ευρώπη.

Είναι άγνωστο για πόσο διάστημα συμβαίνει αυτό, αλλά όλα δείχνουν ότι συμπίπτει χρονικά με την πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στην εταιρία Huawei, και μέσω αυτής στην Κίνα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι καλά ενημερωμένοι των αναγνωστών μου θα ενθυμούνται σχετικά τη σύλληψη της αντιπροέδρου της εταιρείας στον Καναδά, για παράνομες πρακτικές του κινεζικού κολοσσού. Η σύλληψη της κυρίας Μενγκ Ουάνγκζου, οικονομικής διευθύντριας της Huawei, έριξε λάδι στη φωτιά των σινοαμερικανικών σχέσεων, διότι η κυρία Μενγκ, εκτός από αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Huawei, είναι και κόρη του ιδρυτή της Huawei Ρεν Ζενγκφέι. Η κυρία Μενγκ είχε συλληφθεί κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών Αρχών.

Λάπτοπ

Κλείνω την παρένθεση, και επανέρχομαι στα «δικά» μας: από την παρακολούθηση, από τα λεγόμενα δηλαδή των παρακολουθούμενων, προκύπτει ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, ο αδελφός του Αδωνη έλαβε ως δώρο από την εδώ αντιπροσωπεία της Huawei ένα λάπτοπ, και πως τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, ο ίδιος ο Αδωνις ζήτησε υποτίθεται για λογαριασμό μιας τηλεπαρουσιάστριας ένα τηλέφωνο και ένα λάπτοπ.

Και πως αργότερα ζήτησε ένα λάπτοπ για τον γιο του, και πως όλα αυτά συνιστούν… δωροδοκία του Γεωργιάδη, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπουργός Ανάπτυξης!

Το «θρίλερ» των New York Times

Γιατί «έγινε» η δωροδοκία; Κατά τους «New York Times» που ακούγεται ότι θα δημοσιεύσουν αυτή την ιστορία (έπειτα από μια σύντομη περιοδεία των διακινητών της σε ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν «τσίμπησαν»), ο Αδωνις δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει από τη θέση του την Huawei ώστε να πάρει τη μεγάλη δουλειά του 5G στην Ελλάδα!!!

Επίσης, στο «οπλοστάσιο» των κατηγόρων του Αδωνη, είναι ότι μία φορά έπαιξε… τένις με έναν αξιωματούχο της εταιρείας στην Ελλάδα ονόματι Τζάκι Τσεν (ευτυχώς που δεν τον έλεγαν και… Τζάκι Τσαν, τον γνωστό ηθοποιό, να γίνει κανονική κωμωδία η υπόθεση)!..

Υπάρχει κάποια αλήθεια ως προς αυτά; Υπάρχει, μου είπε χθες ο Αδωνις στον οποίο απευθύνθηκα για απαντήσεις, του είδους αν ως υπουργός ευνόησε την Huawei, της έδωσε τίποτε «δουλειές». Τέτοιες και τόσες, ώστε ας πούμε, να… δωροδοκηθεί με τρία λάπτοπ συνολικής αξίας 3.000 ευρώ και ούτε, και ένα ρολόι των 100 ευρώ. Μου απάντησε κατηγορηματικά ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του καμία σύμβαση δεν υπέγραψε με την Huawei, ούτε συμφωνία έκανε, ούτε καμιά κινεζική επένδυση υψηλής τεχνολογίας έγινε στην Ελλάδα, ούτε ανάθεση υπήρξε ποτέ.

H «δωροδοκία»

Τι υπήρξε; Το ενδιαφέρον της Huawei να πάρει τη δουλειά των 5G για την κινητή τηλεφωνία, αλλά ο κινεζικός κολοσσός της υψηλής τεχνολογίας αποκλείστηκε από τους σχετικούς διαγωνισμούς των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Προηγήθηκε κυβερνητική παρότρυνση ως προς αυτό, για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους, και ειδικότερα με τον σοβαρότερο, που έχει να κάνει με την κυβερνοασφάλεια της χώρας. Είχε προηγηθεί επίσημη ενημέρωση από τις ΗΠΑ, προς όλες τις δυτικές κυβερνήσεις, ότι τυχόν χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας κινεζικής προέλευσης θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Κι όταν έλαβαν τις απαντήσεις, επανήλθαν με… φωτογραφία του Αδωνη, στην οποία φαίνεται να φοράει το ρολόι των 100 ευρώ, για να τον ρωτήσουν αν είναι Huawei!!

Το μόνο «έγκλημα» στο οποίο, όπως αποδεικνύεται, υπέπεσε ο Γεωργιάδης είναι ότι ο παιδικός του φίλος Θ. Ταμβακίδης εργαζόταν στα εδώ γραφεία της εταιρείας, και κάπως έτσι στήθηκε ολόκληρο το εποικοδόμημα της… κωμωδίας που προανέφερα.

Λιθουανοί πράκτορες

Διότι παρακολουθώντας τα τηλέφωνα της Huawei οι λιθουανοί πράκτορες φαίνεται να έπεσαν και πάνω σε συνομιλίες του Ταμβακίδη, που έλεγε ότι συναντήθηκε με τον Αδωνη – πράγμα το οποίο για τους πράκτορες, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, πρέπει να συνιστούσε και κρίσιμη… απόδειξη, αν συναντιούνται και πόσο συχνά, δυο παιδικοί φίλοι.

Το ζήτημα ίσως να ανήκε στην κατηγορία τού «να ‘χαμε να λέγαμε», αν οι «New York Times» δεν υιοθετούσαν το κατασκοπευτικό σενάριο, και δεν απευθύνονταν στην ελληνική κυβέρνηση, και τον ίδιο τον Γεωργιάδη, για να λάβουν απαντήσεις για την υποτιθέμενη δωροδοκία με δυο-τρία λάπτοπ και ένα «έξυπνο» ρολόι. Κι όταν έλαβαν τις απαντήσεις, επανήλθαν με… φωτογραφία του Αδωνη, στην οποία φαίνεται να φοράει το ρολόι των 100 ευρώ, για να τον ρωτήσουν αν είναι Huawei!!

Ο Αδωνις τους δήλωσε ότι τα λάπτοπ τα αγόρασε και έχει και τις αποδείξεις, αλλά αν ο άλλος θέλει να επιβεβαιώσει την ιστορία του, λέγε εσύ ό,τι θέλεις – τη δική του «αλήθεια» θα πλασάρει.

Τα μεσαία στελέχη

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Γεωργιάδης εγκαλείται επίσης, ότι προεκλογικά επισκέφθηκε τα γραφεία της Huawei στην οδό Μιχαλακοπούλου, και συνομίλησε με υπαλλήλους. Τρομερό «στοιχείο», αν σκεφτεί κανείς ότι ο Γεωργιάδης πρέπει να επισκέφθηκε εκείνη την περίοδο καμιά 200αριά γραφεία εταιρειών, με τις οποίες είχε συνεργαστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του. Για τον σταυρό, τον επιούσιο!..

Κυβερνητικοί παράγοντες πάντως, με γνώση της υπόθεσης, μου ανέφεραν επίσης ότι οι λιθουανικές υποκλοπές έχουν εντοπίσει κατά τις συνομιλίες των κινέζων αξιωματούχων της Huawei αναφορές και σε μεσαία στελέχη (γίνεται λόγος για ένα τουλάχιστον πρόσωπο – υπηρετεί στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης) του κρατικού μηχανισμού…

Και κάτι τελευταίο: δεν έχει πλάκα το γεγονός ότι ένα μέλος μιας κυβέρνησης που κατηγορήθηκε κατά κόρον για υποκλοπές έναν χρόνο πριν, να εγκαλείται έναν χρόνο μετά με βάση προϊόντα υποκλοπών που διενήργησε η μυστική υπηρεσία μιας ευρωπαϊκής χώρας, για λογαριασμό προφανώς, των Αμερικανών;

Info: η κυβέρνηση δεν είχε – και δεν μπορούσε να έχει – την παραμικρή συμμετοχή στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των δικτύων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, σε 5G. H Cosmote, που είναι και ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, αναβαθμίζει το δίκτυό της, με εξοπλισμό Ericsson, οι δε Vodafone και Wind, που είχαν Huawei σε ένα μέρος του εξοπλισμού τους, στρέφονται ήδη προς άλλες κατευθύνσεις. Και χωρίς να χρειαστεί να… ρωτήσουν τον Αδωνη!!

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Must in

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-0: Προβάδισμα πρόκρισης με Λαμέλα (vid)

Το γκολ του Έρικ Λαμέλα ήταν εκείνο που χώρισε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με την Ένωση να επικρατεί 1-0 και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024
Απόρρητο