Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ξύπνησαν μνήμες στη Γλυφάδα

Ξύπνησαν μνήμες στη Γλυφάδα

Μετά από 33 χρόνια και τη μεταγραφή που άλλαξε την ιστορία δύο ιστορικών τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Αργά χθες το βράδυ στο κολυμβητήριο «Αντώνης Δημητρόπουλος» της Γλυφάδας ξύπνησαν μνήμες στους παλαιότερους ακούγοντας την εκφώνηση των παικτών για τον αγώνα πόλο της πρεμιέρας της Α1 των ανδρών μεταξύ Γλυφάδας και Παναθηναϊκού.

Με το Τριφύλλι αγωνίστηκε ο Νικόλας Αλβέρτης, ένα ιστορικό επίθετο για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν για χρόνια ο εμβληματικός αρχηγός της κορυφαίας ομάδας του συλλόγου αυτής του μπάσκετ.

Όπου πιτσιρικάς στα ξεκινηματα του ήταν αθλητής της Γλυφάδας, όταν έγινε εκείνο το καλοκαίρι του 1990 η μεγάλη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό αλλάζοντας στην πορεία την ιστορία δύο τμημάτων του συλλόγου, όχι μόνο του μπάσκετ αλλά και του πόλο !

Καθώς οι Πράσινοι αναγκάστηκαν να ενδώσουν στην πίεση της Γλυφάδας και να δώσουν εκτός από τα 40.000.000 δραχμές και τον μεγάλο άσο τους στο πόλο, τον Δημήτρη Σελετόπουλο, αρχηγό τότε της Εθνικής ομάδας.

Τον οποίο ζητούσαν ιταλικές ομάδες αλλά και ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή, αλλά ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος συνήθιζε να λέει για ένα από τα αγαπημένα του παιδιά: «Πρώτα θα φύγω εγώ και μετά ο Σελετόπουλος».

Ένας Αλβέρτης επέστρεψε ως αντίπαλος αυτή τη φορά στη Γλυφάδα, όχι όμως στο μπάσκετ αλλά στο πόλο.

Ο τότε προπονητής στην ομάδα μπάσκετ, η οποία βρισκόταν στη σκιά του μεγάλου Άρη όπως και οι περισσότερες ομάδες, ο Χρήστος Ιορδανίδης είχε ζητήσει από τους προέδρους ένα 17χρονο ταλέντο από τη Γλυφάδα τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Ο σύλλογος των νοτίων προαστείων δεν είχε μεγάλη ομάδα στο μπάσκετ, αλλά είχε ομαδάρα στο πόλο, πρωταθλήτρια τότε (1990) και μάλιστα για 4η φορά την τελευταία πενταετία με τον μεγάλο Μίλε Νάκιτς στον πάγκο και μεγάλο αστέρι τον νυν πρόεδρο της ΚΟΕ, Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Η Γλυφάδα αρπάζει την ευκαιρία και ζητάει το Σελετόπουλο το παρατσούκλι του οποίου ήταν «Μπέμπης» λόγω του baby face με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να είναι ανένδοτος αλλά ο Παύλος είχε αρχίσει να λυγίζει από τη στιγμή που είχαν αποφασίσει τα αδέλφια να ενισχύσουν περισσότερο το μπάσκετ και όχι τόσο πια το πόλο αν και η ομάδα ήταν 4η εκείνη τη χρονιά στην Α1.

Ο Δημήτρης Σελετόπουλος έκανε προετοιμασία με την Εθνική ομάδα για το Κύπελλο Εθνών και ήταν τέλος Αυγούστου. Οι μεταγραφές στο πόλο τότε γίνονταν τον Οκτώβριο, ενώ εκείνες του μπάσκετ τελείωναν το καλοκαίρι.

Έτσι, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών τον φώναξε στο σπίτι του ο Παύλος Γιαννακόπουλος και τον έπεισε να προχωρήσει η μεταγραφή, η οποία τελικά ολοκληρώθηκε μετά από διαπραγματεύσεις ωρών του παίκτη με τη Γλυφάδα με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να μετακομίζει στους Αμπελοκήπους.

«Ένας Μπέμπης για τον Μπέμπη» έγραφαν τα δημοσεύματα της εποχής.

Σιγά σιγά ο «Φράγκι» μετατράπηκε σε παίκτη τοτέμ κατακτώντας τους περισσότερους τίτλους μεταξύ των οποίων και πέντε Ευρωλίγκες ενώ έμεινε στον Παναθηναϊκό σε διάφορα πόστα μέχρι και τις 13 Απριλίου του 2022 μετά από 32 συναπτά έτη στον σύλλογο της καρδιάς του!

Μαζί του γιγαντώθηκε και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός φτάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη. Αντίθετα η ομάδα πόλο του συλλόγου μετά από ένα χρόνο έπεσε στην Α2 και αργότερα στη Β΄εθνική και χρειάστηκε να επανέλθει ο Δημήτρης Σελετόπουλος ώς προπονητής το 1996 (όταν ο Αλβέρτης και ο Παναθηναϊκός έπαιρναν το πρώτο τους ευρωπαϊκό !) στην ομάδα της καρδιάς του για να την επαναφέρει μέχρι την Α1.

Αντίθετα ο μεγάλος Δημήτρης Σελετόπουλος, με τη Γλυφάδα δεν κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα καθώς πλέον έπαιρνε σειρά η Βουλιαγμένη και ο Ολυμπιακός που θα αποτελούσαν το πιο ισχυρό δίπολο για τις επόμενες δεκαετίες (με σφήνα κάποιες φορές τον «αυτοκράτορα» Εθνικό) μέχρι και σήμερα.

Ο Νίκος Αλβέρτης, που παίζει στη θέση του περιφερειακού και του φουνταριστού, στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και αυτός στη Γλυφάδα αλλά δεν έκανε την ίδια διαδρομή με τον συνεπώνυμο του Φραγκίσκο, αφού πριν πάει στο Τριφύλλι πέρυσι το καλοκαίρι είχε παίξει σε Βουλιαγμένη και Υδραϊκό.

Ένας Αλβέρτης λοιπόν επέστρεψε ως αντίπαλος αυτή τη φορά στη Γλυφάδα, όχι όμως στο μπάσκετ αλλά στο πόλο.

Must in

Μανούσος Μανουσάκης: Οι καλλιτέχνες αποχαιρετούν τον αγαπημένο σκηνοθέτη

Ο Μανούσος Μανουσάκης έφυγε από τη ζωή χθες, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου σε ηλικία 74 ετών, προκαλώντας θλίψη στον καλλιτενικό χώρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024