Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Οι Μεσσίες της πολιτικής πανδημίας

Οι Μεσσίες της πολιτικής πανδημίας

Περιφερόμενοι μαθητευόμενοι μάγοι και αλχημιστές

Δεν παρασύρομαι, ούτε σκοπεύω να παρασυρθώ από το μελόδραμα της «Κασσελακιάδας». Και αυτό διότι ο εν λόγω αμερικανομεσσίας, δεν είναι παρά μια ψηφίδα στο εξαρχής διαλυμένο αριστεροφανές πολιτικό ψηφιδωτό του ΣΥΡΙΖΑ.  Υποθέτω, ότι αυτό το λούμπεν πολιτικό ψηφιδωτό είναι αδύνατο ν’ ανασυσταθεί, ακόμη και από τους ικανότερους συντηρητές των έργων της αρχαίας τέχνης.

Για τον απλούστατο λόγο, ότι αν εξαιρέσει κανείς μια πλειάδα ευπρεπών στελεχών, που στεγάζονται στα γραφεία της πλατείας Κουμουνδούρου, εμφανώς θρηνούντες για την καλπάζουσα παρακμή του ασπόνδυλου πολιτικού τους μορφώματος, τότε το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση του ρέκβιεμ, του επιθανάτιου ύμνου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα ευπρεπές μνήμα στα κοιμητήρια της πολιτικής ζωής μας. Απευχόμαστε παρόμοιες πολιτικές περιπέτειες, αλλά όπως και να το κάνουμε όπως κάποιος στρώνει έτσι και κοιμάται.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, πρώην δυναμικός Συριζαίος και sui generis, ιδιόρρυθμος εκφραστής του περιθωρίου της μείζονος και ορφανής από μόνιμη, δυναμική και ευρείας λαϊκής στήριξης Αριστεράς, κάπου-κάπου μας αιφνιδιάζει με δηλώσεις που αναταράσσουν το πηχτό τέλμα της σιωπής. Έτσι, σε εντελώς πρόσφατες δηλώσεις του, ενώ παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ ως οιονεί τάφο της Αριστεράς, έκλεισε την αναφορά του, στο ίδιο το κόμμα που το υπηρέτησε πολλές φορές επεισοδιακά, με τη φράση: «Ο Κασσελάκης είναι η ταφόπλακα του ΣΥΡΙΖΑ».

Απεναντίας, ορισμένοι γνωστοί πολιτικοί αναλυτές που ανήκουν σε δημοσκοπικούς οργανισμούς, αφήνουν πόρτες ανοιχτές στην επιβίωση του θνήσκοντος ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσοντας τους αρχάριους επίδοξους ηγέτες του στο χώρο του αναστηλωτικού μεσσιανισμού.

Το μόνο όμως βέβαιο είναι ότι, όλος αυτός ο θόρυβος, το μόνο που πετυχαίνει είναι η μετατόπιση του πολιτικού ενδιαφέροντος του μέσου πολιτικοποιημένου έλληνα και δη των ηλικιών 17 έως και 35 ετών, όχι τόσο στο αύριο της Αριστεράς, όσο στην επαύξηση της αναγνωσιμότητας των αναλύσεων του διαδικτύου, αλλά και του ραδιοτηλεοπτικού ακροατηρίου.

Όργιο παραπληροφόρησης

Οπωσδήποτε θεμιτή κάθε προσπάθεια προσέλκυσης του αναγνωστικού και ραδιοτηλεοπτικού κοινού, αλλά μάλλον απρόσφορες οι απόπειρες επιτυχίας, σε αυτή την ενημερωτική και ενίοτε παραπληροφοριακή εκστρατεία του αμερικανοτραφούς πολιτικού μεσιανισμού. Εδώ πλέον μιλάμε για την εκκόλαψη και διάδοση μιας παραπολιτικής γιατί όχι και τοξικής πολιτικής πανδημίας.

Και συνεχίζω το σημερινό κείμενό μου αναλογιζόμενος τις ευθύνες ενός έστω και περιορισμένου κοινού που τρέχει να προλάβει και να απολαύσει τις συχνές απάτες της παραπληροφόρησης.

Ατυχώς, οι ευθύνες για το φαινόμενο της ενημερωτικής απάτης, εν μέρει αποδίδονται και στο χαμηλό επίπεδο πολιτικής αγωγής. Εννοώ ευθέως τους οικειοθελώς ανενημέρωτους πολίτες, συνήθως θύματα της ανύπαρκτης σχολικής πολιτικής αγωγής.

Η ανυπαρξία αυτή έχει ως δεινό επακόλουθο την μετατροπή ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας μας σε πολιτικώς άβουλα όντα, που μετατρέπονται σε θύματα απατηλής παραπληροφόρησης από περιφερόμενους μαθητευόμενους μάγους και αλχημιστές…

Αναπάντητα ερωτήματα στον Κασσελάκη

Αρκετοί κριτές της πολιτικής συμπεριφοράς του Κασσελάκη, έσπευσαν ν’ αποδώσουν σε σαρδάμ, σε λεκτικό λάθος τον χαρακτηρισμό από τον επίδοξο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ των κατεχομένων από τους Τούρκους εισβολείς Κυπριακών εδαφών, ως νόμιμο, ξεχωριστό τουρκοκυπριακό κράτος.

Για να εξιλεωθεί ο ανιστόρητος Κασσελάκης για το δήθεν σαρδάμ, πρέπει να δεχτεί βροχή από ερωτήσεις για τις ευθύνες του αμερικανονατοϊκού παράγοντα για την συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του 40% της κυπριακής επικράτειας από τουρκικά στρατεύματα, αλλά και για την οφειλόμενη εκδίωξη των τούρκων εισβολέων από τις δυνάμεις του ΟΗΕ.

Θα τολμήσει ο κ. Κασσελάκης μια παρόμοια Ανδρεοπαπανδρεϊκού ή και Κωνσταντινοκαραμανλικού τύπου αντιπαράθεση με τον αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό;

Θυμίζω στον αμερικανοτραφή μαθητευόμενο μάγο της πολιτικής ότι:

α) Ο Κων. Καραμανλής απέσυρε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, λόγω της εισβολής των τούρκων στην Κύπρο, με όπλα του ΝΑΤΟ και

β) Ο Ανδρέας Παπανδρέου κράτησε ψηλά τον πήχη της λαϊκής αξιοπρέπειας με το έμπρακτο σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ή ακόμη και με την απόφαση για επιστράτευση κατά των τούρκων σε περίπτωση του τουρκικού ερευνητικού για υδρογονάνθρακες σκάφους
“Piri Reis”. Η κίνηση αυτή του Α. Παπανδρέου, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αποχώρηση του Piri Reis  και για τη διατήρηση ειρηνικών σχέσεων επί μακρό διάστημα με την Τουρκία.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024