Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ναόμι Κάμπελ: Ανεξίτηλη η λάμψη της στην πασαρέλα, αλλά και τη... ζωή

Ναόμι Κάμπελ: Ανεξίτηλη η λάμψη της στην πασαρέλα, αλλά και τη… ζωή

Δεν «περπατάει» μόνο την πασαρέλα, αλλά ανοίγει νέους «δρόμους» για τις γυναίκες όλων των ηλικιών και των σωμάτων

Μπορεί οι παλιότεροι να θυμόμαστε τα καπρίτσια της και τη δύσκολη συμπεριφορά της, όπως έφτανε ο απόηχος στις στήλες των περιοδικών και των εφημερίδων, κανείς ωστόσο δεν ξεχνάει την ομορφιά, τη γοητεία και τον αέρα της γαζέλας στις πασαρέλες και στα εντυπωσιακά editorial μόδας. Η Ναόμι Κάμπελ.

Η εμφάνισή της που εντυπωσίασε πριν λίγες ημέρες στο Μιλάνο

Ένα από τα σούπερ τοπ μόντελ της δεκαετίας του ’90 που δεν έχει χάσει τίποτα από την πρότερη λάμψη της, αλλά αναδεικνύεται με τον δικό της τρόπο και σε τωρινό role model, σε ό,τι αφορά τη μητρότητα στη δική της ηλικία και σε πλήρη στροφή της ζωής της σε κάτι που μπορούμε να θαυμάζουμε και σήμερα, αλλά για διαφορετικούς πλέον λόγους.

«Όλοι μιλούν για τις νέες γενιές, αλλά είναι σημαντικό να βλέπουμε όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών και των σωμάτων»

Από το κόκκινο χαλί φέτος στις Κάννες

Με αίγλη στο Μιλάνο

Την είδαμε τελευταία, πριν λίγες ημέρες, στην Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο να κλείνει το σόου των Dolce & Gabbana, με τη δική της μοναδική υπογραφή, και να φέρνει κάτι από την αίγλη του παρελθόντος στη σημερινή πραγματικότητα της μόδας.

Έγινε μεγάλο «σούσουρο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η στιγμή που εμφανίστηκε στην πασαρέλα η Ναόμι Κάμπελ, στα 53 της χρόνια, με ένα φόρεμα μαύρο διάφανο που παραπέμπει σε πολυτελή σειρά εσωρούχων.

Η Vogue σχολιάζει σχετικά ότι η διαδρομή της αυτή πάνω στην πασαρέλα μας θύμισε ακριβώς γιατί έφτασε να γίνει σούπερ μόντελ, από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε το 1986 στο σόου του Τζάσπερ Κόνραν. Η δυναμική της παρουσία και το περπάτημά της με χαρακτήρα, ισχύ και ρευστότητα ταυτόχρονα πάνω στη σκηνή, η κίνηση των μαλλιών της όλα συντονισμένα και με τους στίχους από την Μπιγιονσέ του «Get me bodied».

Αναφορά σε όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών

Όπως είπε ο Ντομένικο Ντόλτσε από την πλευρά του διάσημου διδύμου σχεδιαστών, κάνοντας σχετική δήλωση στη Vogue, «Δεν θέλουμε να φαίνεται ότι είναι μόνο για τη γενιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Θέλουμε να απευθυνόμαστε στις γυναίκες όλων των ηλικιών, γι’ αυτό ακριβώς δεν μας ενδιαφέρει απλώς να φέρνουμε μόνο καινούρια πρόσωπα αλλά και καθιερωμένα μοντέλα επίσης. Θέλουμε να γιορτάζουν περισσότερες ώριμες γυναίκες.

Όλοι μιλούν για τις νέες γενιές, αλλά είναι σημαντικό να βλέπουμε όλες τις γυναίκες όλων των ηλικιών και των σωμάτων».

Έμπνευση role model

Εάν πριν από 20 ή 30 χρόνια ακούγαμε κάτι τέτοιο από τους σχεδιαστές μόδας, μάλλον θα μας ξένιζε. Τώρα, βλέπουμε ότι η ανάγκη της εποχής δημιουργεί ένα άλλο κλίμα.

Η Ναόμι είναι πλέον μητέρα δύο παιδιών και διανύει μια νέα περίοδο στη ζωή της, με ωριμότητα, χωρίς να χάνει τίποτα από τη λάμψη και την αίγλη του παρελθόντος. Βαδίζει νέους δρόμους για κείνη, αλλά και όλες τις γυναίκες.

Εάν ο εύλογος αντίλογος είναι ότι βεβαίως ακόμη μιλάμε για ένα σούπερ μοντέλο ιδανικών διαστάσεων, η αλήθεια είναι ότι «ανοίγει» τον δρόμο και για τους άλλους όποιος διαθέτει τη δύναμη, το attitude και φυσικά την αναγνωρισιμότητα και τη φωνή για να ακουστεί, εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους.

Σίγουρα, φέρνει έμπνευση, ορμητικότητα και χαρά της ζωής σε ένα άλλο στάδιο, μια άλλη ηλικία, μακριά από κλισέ, στερεότυπα, προγενέστερες προκαταλήψεις, ακόμη και για τη μόδα.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024