«Περισσό θράσος» αποδίδει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, για την επίθεση που εξαπέλυσε στον Στέφανο Κασσελάκη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Μαθήματα δημοκρατίας, λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών»

«Θέλει περισσό θράσος να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λίγες ώρες μετά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα σε βάρος των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών», σημείωσε χαρακτηριστικά η Δώρα Αυγέρη, αναφερόμενη στις αλλαγές στη σύνθεση της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ, οι οποίες «πέρασαν» από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής μετά από «deal» – όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ – ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την Ελληνική Λύση, με στόχο την «συγκάλυψη» του σκανδάλου των υποκλοπών.

«Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία;»

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψε, μεταξύ άλλων: «Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως ‘χειροκροτητές’. Δεν πρέπει να δουλεύει έτσι η πολιτική. Σε αυτό το σύστημα εμείς βάζουμε φωτιά».

«Είδαμε ένα βίντεο και νιώθω χρέος ως κυβερνητικός εκπρόσωπος να πούμε κάποια πράγματα, γιατί χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην περιορίζεται «μόνο σε βόλτες στο χώρο και στο εστιατόριο της Βουλής, αλλά να μάθει βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας».

Όπως τόνισε, «οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας και ψηφίζονται από τους βουλευτές που είναι οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους. Υπάρχουν και νομοσχέδια που ψηφίζονται από αυξημένες πλειοψηφίες», για να προσθέσει χαρακτηριστικά:

«Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να μας πει ο κ. Κασσελάκης με την σημερινή του ανάρτηση. Αμφισβητεί την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας;».