Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τούπακ Σακούρ:  Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του μετά από σχεδόν 30 χρόνια

Τούπακ Σακούρ: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία του μετά από σχεδόν 30 χρόνια

Εικοσιεπτά χρόνια μετά από τη δολοφονία του Τούπακ Σακούρ υπάρχει κινητικότητα στην υπόθεση καθώς συνελήφθη ένας από τους τελευταίους αυτόπτες μάρτυρες.

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της δολοφονίας του σούπερ σταρ της χιπ χοπ, Τούπακ Σακούρ (Tupak Shakur), η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Εικοσιεπτά χρόνια μετά από τους πυροβολισμούς μέσα από αυτοκίνητο στο Λας Βέγκας, στις 7 Σεπτεμβρίου 1996 υπάρχει κινητικότητα στην υπόθεση καθώς συνελήφθη ένας από τους τελευταίους αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Όπως αναφέρει το Associated Press, ένα σώμα ενόρκων δικαστηρίου της Νεβάδα απήγγειλε κατηγορίες στον Ντουέιν Ντέιβις, ευρύτερα γνωστό ως «Keffe D».

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Περιφέρειας, Μαρκ ΝτιΤζιάκομο, το σώμα των ενόρκων συνεδρίασε για «πολλούς μήνες» και όπως περιέγραψε ο ίδιος ο Ντέιβις ήταν ο άνθρωπος που επί τόπου «έδωσε εντολή για τον θάνατο του Τούπακ».

Οι κατηγορίες αποκαλύφθηκαν ώρες αφότου ο 60χρονος Ντέιβις συνελήφθη καθώς έκανε περίπατο κοντά στο σπίτι του.

Προς το παρόν δεν είναι επίσημα γνωστή η κατηγορία ή οι κατηγορίες που βαραίνουν τον «Keffe D», ωστόσο σύμφωνα με το AP οι δικαστικές Αρχές ενδέχεται ακόμα κι εντός της ημέρας να απαγγείλουν και επίσημα τις κατηγορίες στον ύποπτο.

Δεν ήταν άγνωστος στις Αρχές

Το όνομα του Ντέιβις δεν είναι άγνωστο στις Αρχές σε σχέση με τη δολοφονία του Τούπακ Σακούρ, καθώς σε συνεντεύξεις του όλα αυτά τα χρόνια αλλά και στο βιβλίο του 2019 με τίτλο «Compton Street Legend», που αποτελούν τα απομνημονεύματά του έχει αποκαλύψει ότι βρισκόταν στην Cadillac από την οποία έπεσαν βροχή οι σφαίρες εναντίον του Τούπακ ο οποίος ήταν τότε μόλις 25 ετών όταν δολοφονήθηκε το 1996.

Στα απομνημονεύματά του ο Ντέιβις ανέφερε ότι βρισκόταν στις μπροστά θέσεις της Cadillac και ότι του είχε γλιστρήσει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία, ενώ είχε ισχυριστεί πως οι πυροβολισμοί είχαν ριχτεί από τα πίσω καθίσματα.

Μάλιστα ο ανιψιός του «Keffe D», Ορλάντο Άντερσον γνωστό ως «Baby Lane» ήταν ανάμεσα στους ύποπτους για τη δολοφονία. Το 2018, λίγο αφότου είχε διαγνωστεί με καρκίνο ο Ντέιβις είχε παραδεχθεί δημόσια σε μια συνέντευξη για μια εκπομπή της BET ότι βρισκόταν μέσα στην Cadillac κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Προσφέρθηκαν να με αφήσουν ελεύθερο για τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και για έναν αριθμό από φόνους, εάν έλεγα την αλήθεια για τις δολοφονίες του Τούπακ και του Μπίγκυ»

Τούπακ Σακούρ

Ο ίδιος είχε υποδείξει τον ανιψιό του ως πιθανό δράστη υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα από τα δύο άτομα που βρίσκονταν στα πίσω καθίσματα. Ο Άντερσον ήταν γνωστός για την κόντρα που είχε με τον ράπερ και μάλιστα είχαν καβγαδίσει λίγο πριν τη δολοφονία.

Σύμφωνα με τον ΝτιΤζιάκομο μετά τον καβγά «ο κ. Ντέιβις είχε δημιουργήσει το σχέδιο της εκδίκησης σε βάρος του Νάιτ και το Σακούρ σε μία προσπάθεια άμυνας του ανιψιού του».

Ο ίδιος ο Άντερσον είχε πεθάνει δύο χρόνια αργότερα  από πυροβολισμό στο Κόμπτον της Καλιφόρνια και είχε αρνηθεί τις κατηγορίες.

Τι αναφέρει στα απομνημονεύματά του

Στα απομνημονεύματά του ο Ντέιβις ανέφερε ότι έσπασε για πρώτη φορά τη σιωπή του για τη δολοφονία του Τουπάκ το 2010 κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης με ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές. Εκείνη την εποχή, ήταν 46 ετών και αντιμετώπιζε ισόβια κάθειρξη για κατηγορίες ναρκωτικών όταν συμφώνησε να μιλήσει με τις Αρχές σχετικά με την υπόθεση, αλλά και τη δολοφονία που έλαβε έξι μήνες μετά, ενός άλλου μεγάλου ονόματος της χιπ χοπ του Μπίγκυ Σμολς, γνωστού ως The Notorious B.I.G.

«Προσφέρθηκαν να με αφήσουν ελεύθερο για τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και για έναν αριθμό από φόνους, εάν έλεγα την αλήθεια για τις δολοφονίες του Τούπακ και του Μπίγκυ», έγραψε.

«Υποσχέθηκαν ότι θα κατέστρεφαν το κατηγορητήριο και θα σταματούσαν το δικαστήριο αν τους βοηθούσα», συμπλήρωνε.

Επιδρομή σε σπίτι πριν δύο μήνες

Στα μέσα Ιουλίου η αστυνομία έκανε επιδρομή σε ένα σπίτι στο προάστιο Χέντερσον του Λας Βέγκας, το οποίο είχε σχέσεις με τον Ντέιβις. Η αστυνομία αναζητούσε αντικείμενα που να σχετίζονται με τη δολοφονία του Τούπακ Σακούρ.

Μάλιστα είχαν κατασχέσει αρκετούς υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο, έναν σκληρό δίσκο, ένα τεύχος του περιοδικού Vibe, στο οποίο παρουσιαζόταν ο Τούπακ, καθώς και αρκετές σφαίρες διαμετρήματος .40-caliber, δύο κουτιά, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες και ένα αντίγραφο της αυτοβιογραφίας του Ντέιβις.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το μοιραίο βράδυ της 7ης Σεπτεμβρίου 1996, ο Τούπακ είχε παρακολουθήσει έναν αγώνα του Μάικ Τάισον στο ξενοδοχείο MGM. Μάλιστα τότε είχε μπλέξει σε έναν καβγά με τον Άντερσον και πολλούς άλλους στο λόμπι του ξενοδοχείου. Τρεις ώρες αργότερα κι ενώ πήγαινε σε πάρτι, βρισκόταν σε μια BMW που οδηγούσε ο ιδρυτής της Death Row Records Marion Σουτζ Νάιτ. Μαζί τους ήταν ως συνοδεία άλλα 10 αυτοκίνητα. Περίμεναν στο κόκκινο φανάρι όταν μια λευκή Cadillac πήγε δίπλα τους και μετά ξέσπασαν οι πυροβολισμοί.

Ο Τούπακ Σακούρ δέχθηκε πολλαπλούς πυροβολισμούς και κατέληξε μία εβδομάδα αργότερα.

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ο ράπερ Γιάκι Καντάφι που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι οι δράστες της επίθεσης οδηγούσαν μία λευκή Cadillac και πως μπορούσε να αναγνωρίσει τον δολοφόνο. Ωστόσο ο Καντάφι έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς σε ένα άσχετο περιστατικό δύο μήνες αργότερα στη Νέα Υόρκη.

Ο ράπερ εκείνη την εποχή είχε κόντρα με τον Notorious B.I.G., ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα τον Μάρτιο του 1997, καθώς ήταν στο επίκεντρο της διαμάχης Ανατολικής και Δυτικής ακτής που καθόρισε τη χιπ χοπ σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Ο θάνατος του Τούπακ ήρθε ενώ το τέταρτο σόλο άλμπουμ του «All Eyez on Me», το οποίο πούλησε σχεδόν πέντε εκατομμύρια αντίτυπα παρέμενε στα τσαρτ. Ο Τούπακ Σακούρ θεωρείται ακόμα και σήμερα ένας από τους πιο πολυτάλαντους ράπερ που είχαν σπουδαία επιρροή στη χιπ χοπ.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024