Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εύβοια: Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών στην περιοχή πτώσης του ελικοπτέρου

Εύβοια: Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών στην περιοχή πτώσης του ελικοπτέρου

Από το ελικόπτερο που παραμένει βυθισμένο σε βάθος άνω των 50 μέτρων ανασύρθηκε νεκρός ο 65χρονος πιλότος

Απαγόρευση κυκλοφορίας κάθε είδους σκαφών στη θαλάσσια περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο στην Εύβοια ανακοίνωσε το Λιμενικό.

Συγκεκριμένα από το Λιμεναρχείο Αιδηψού ανακοινώθηκε η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας και αγκυροβολίας κάθε είδους σκαφών και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, η διενέργεια κάθε είδους επαγγελματικής-ερασιτεχνικής-υποβρύχιας αλιείας και οστρακαλιείας, καθώς και η διενέργεια κάθε είδους κατάδυσης, στη θαλάσσια περιοχή συμβάντος πτώσης ελικοπτέρου, μεταξύ Αχλαδίου-Κοτσικιάς, μπροστά από την παραλία «ΦΡΑΓΚΑΚΗ» του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και σε ακτίνα 500 μέτρων περιμετρικά του στίγματος: φ:38⁰54’913”Β, λ:23⁰25’893”Α.

Κυρώσεις στους παραβάτες

Όπως τονίζει το Λιμενικό, οι παραβάτες ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (261Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο κατέπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης εν μέσω καταιγίδες στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας Εύβοιας.

Το πρωί της επόμενης ημέρας (29/9) ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος του πολιτικού ελικοπτέρου.

Πρόκειται για τον 65χρονο Μιχάλη Λάμπο, με προϋπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις και από τους πιο έμπειρους χειριστές στον συγκεκριμένο τύπο ελικοπτέρου  Α-109.

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό

«Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε από στελέχη Μ.Υ.Α./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Κυβερνήτης του ελικοπτέρου που αγνοούνταν από τις 28.09.2023, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αχλαδιού και Κοτσικιάς Ευβοίας, παραλία “ΦΡΑΓΚΑΚΗ” Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Ο ανωτέρω, εντοπίστηκε εντός πιλοτηρίου του ελικοπτέρου, σε βάθος πενήντα (50) μέτρων, ανασύρθηκε από τη θάλασσα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ το ελικόπτερο παραμένει στο σημείο εντός θαλασσίου χώρου, μέχρι ανέλκυσής του».

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024