Στιγμές αγωνίας και τρόμου έζησε μια οικογένεια στην Αγριά του Βόλου, όταν ένας χείμαρρος που σχηματίστηκε από την καταρρακτώδη βροχή κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Elias, μπήκε στο σπίτι τους.

Στον καναπέ βρισκόταν το μικρό παιδάκι της οικογένειας. Οι γονείς προσπαθούν να βγάλουν το νερό, όμως η στάθμη ανεβαίνει επικίνδυνα και πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν στο σπίτι.

Έξω από το σπίτι ο χείμαρρος παρασύρει τα πάντα.

«Ήρθε ο γείτονας, του δώσαμε το μωρό, το βγάλαμε από το παράθυρο. Έβγαλα και την γυναίκα μου και καθίσαμε στην ταράτσα 5 ώρες μέσα στην βροχή» συγκλονίζει ο πατέρας της οικογένειας, μιλώντας στο Mega.

«Είπαμε ευτυχώς που σωθήκαμε»

Στην κακοκαιρία Daniel στάθηκαν τυχεροί και το μόλις δυο ετών σπίτι τους γλίτωσε. Στο δεύτερο όμως κύμα του Elias, η περιουσία τους χάθηκε.

«Στην πρωτη κακοκαιριά παλέψαμε να σώσουμε το σπίτι μας. Τα καταφέραμε και ήμασταν ευχαριστημένοι. Στη δεύτερη το μόνο που είπαμε είναι ευτυχώς σωθήκαμε» λέει άλλος κάτοικος, περιγράφοντας ότι χείμαρρος μπήκε στο σπίτι τους και ευτυχώς ανέβηκαν με λίγα τρόφιμα και νερό στον πάνω όροφο και έτσι γλίτωσαν από την κατασροφή.

Άλλη κάτοικος της περιοχής δείχνει δυο tie wrap στην κάμερα του MEGA και συγκλονίζει λέγοντας ότι με αυτά δέθηκαν μέλη της οικογένειάς της και δεν τους πήρε το ορμητικό νερό.

Παλεύουν ακόμη μόνοι τους στην Καρδίτσα

Στην Καρδίτσα οι κάτοικοι παραμένουν στις λάσπες. Παλεύουν με ό,τι μέσο τους απέμεινε να απομακρύνουν τα κατεστραμμένα πράματα που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης.

Ομάδα εθελοντών προσπαθεί να τους βοηθήσει.

Κατεστραμμένες περιουσίες, κάτοικοι σε απόγνωση, που δεν ξέρουν καν αν τα σπίτια τους θα είναι ασφαλή.