Ελίζαμπεθ Φρέιζερ: Αστεροειδής πήρε το όνομα της τραγουδίστριας των Cocteau Twins
Ο «Fraser» είναι ορατός μόνο με τη χρήση προηγμένου τηλεσκόπιου.
Το όνομα «Fraser» πήρε αστεροειδής προς τιμήν της τραγουδίστριας των Cocteau Twins, Ελίζαμπεθ Φρέιζερ. Το ροκ συγκρότημα από τη Σκωτία μεσουράνησε τη δεκαετία του ’80. Την απόφαση να ονομαστεί έτσι αστεροειδής έλαβε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (IAU).
Η δισκογραφική εταιρεία 4AD των Cocteau Twins ανακοίνωσε τα νέα στα social media την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι το ουράνιο σώμα ανακαλύφθηκε το 2013.
Δεν θα αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα.
Θα περάσουν εκατομμύρια χρόνια έως το ενδεχόμενο ο αστεροειδής «Fraser» να συγκρουστεί με τη Γη, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αποτελέσει απειλή για την ανθρωπότητα. Η 4AD δημοσίευσε, επίσης, ένα διάγραμμα της τοποθεσίας του «Fraser» στον ουρανό. Ο συγκεκριμένος αστεροειδής είναι ορατός μόνο με τη χρήση προηγμένου τηλεσκόπιου.
Yesterday, after 10 years of research, the International Astronomical Union have named the asteroid 2013 TF19, «Fraser», after Elizabeth Fraser.
Learn more about the astroid on @nasa‘s website. https://t.co/KdNvLv3JGK pic.twitter.com/rpojT9ULfI
— 4AD (@4AD_Official) September 28, 2023
Πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό ποιος από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση είναι θαυμαστής των Cocteau Twins, η μουσική των οποίων χαρακτηρίζεται «ουράνια» ή «ατμοσφαιρική».
Οι Cocteau Twins δημιουργήθηκαν το 1979 και διαλύθηκαν το 1997. Απέσπασαν θετικές κριτικές για τον αιθέριο, με εφέ ήχο τους και τα φωνητικά σοπράνο της Ελίζαμπεθ Φρέιζερ. Το σκωτσέζικο μουσικό συγκρότημα πρωτοστάτησε στο εναλλακτικό ροκ, υποείδος της dream pop, τη δεκαετία του 1980.
Το τραγούδι «Heaven or Las Vegas» των Cocteau Twins:
- Ιστορία ή θρύλος – Υπήρξε ποτέ η χαμένη Ατλαντίδα;
- Τα 11 βήματα που ξεκλειδώνουν τον ΕΝΦΙΑ – Η διαδικασία έκδοσης των εκκαθαριστικών
- Εκτός κυβέρνησης οι απρόθυμοι υπουργοί
- «Θα το μισήσουν»: Ο μεγάλος φόβος του Τζορτζ Κλούνεϊ για την ξαφνική αλλαγή στην εμφάνισή του
- Στο Μισθοδικείο η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
- Καίτη Κωνσταντίνου: Και ποιος δεν έχει πει ατάκες της Σωσώς από τα «Εγκλήματα» δίνοντας ένα ρεσιτάλ κακίας;