Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δεν ξεχνώ… τις διακοπές που πέρασαν αλλά δεν μας προσπέρασαν

Δεν ξεχνώ… τις διακοπές που πέρασαν αλλά δεν μας προσπέρασαν

Μπορεί το καλοκαίρι να αποτελεί παρελθόν αλλά όλα όσα ζήσαμε θα είναι για πάντα παρόντα και μία αφορμή για να βρισκόμαστε συνοδεία μυρωδάτου Ούζου.

Κάθε Φθινόπωρο που ξεκινάει για όλους μας η νέα σεζόν, πέρα από το μαύρισμα που αρχίζει να φθίνει, υπάρχουν πολλές αναμνήσεις που θα είναι για πάντα εκεί. Το καλύτερο όλων είναι οι συναντήσεις με φίλους, οι παρέες γύρω από ένα τραπέζι και οι ιστορίες που δεν σταματάνε να ακούγονται. Ιστορίες από παραλίες του Αιγαίου, ιστορίες πάνω σε καταστρώματα, σε ιστιοπλοϊκά, road trips στις ακτογραμμές, σε ταβερνάκια εκεί που σκάει το κύμα, από μεγάλα και μικρότερα νησιά που κοσμούν την Ελλάδα από άκρη σε άκρη.

Οπότε αν αναπολείτε στιγμές αλατισμένες με ορίζοντα το απέραντο γαλάζιο, ήρθε η ώρα να τις αναβιώσετε με μία πρώτη συνάντηση στη βεράντα ή σε ένα ταβερνάκι σε κάποιο σοκάκι της πόλης, ίσως και κάπου παραλιακά. Πρωταγωνιστής σε αυτό θα είναι οι αφηγήσεις και το φωτογραφικό υλικό που θα ξαναζωντανέψει όλα όσα ζήσαμε αυτό το καλοκαίρι.

Εμείς αυτό το summer throwback που λένε και στο νησί, το φανταζόμαστε ως εξής, για αυτό κάντε εικόνα: μία παρέα από φιλαράκια που χάθηκαν στις διακοπές και που ξαναβρίσκονται για να ανταλλάξουν φωτογραφικές στιγμές. Στιγμές από μικρές και μεγαλύτερες εξορμήσεις του καλοκαιριού, σε ψηφιακή και όχι μόνο μορφή. Ένα τραπέζι με καλούδια για να χαίρεται ο ουρανίσκος και φυσικά ούζο Πλωμαρίου για τα τσιν τσιν που δεν θα σταματάνε καθόλη τη φάση της αναπόλησης.

Μία τέτοια ουζοκατάνυξη με άρωμα από το Πλωμάρι, θα αποτελέσει την ιδανική συνθήκη για αυτό το ταξίδι προς τα πίσω. Η γεύση άλλωστε όπως και η όσφρηση είναι αισθήσεις που ξυπνάνε το μυαλό με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο. Οπότε βάζουμε ουζάκι στο ποτήρι, μετά λίγο νερό και στο τέλος λίγο πάγο για να έχουμε το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα. Με αυτή τη σειρά, γιατί έτσι προτείνουν οι ειδικοί του Ούζου Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτη και κάτι ξέρουν. Αυτό λοιπόν που ξέρουν και που θέλουμε να μάθουμε και εμείς είναι το εξής: Με αυτήν την ιεροτελεστία μειώνεται σταδιακά η θερμοκρασία και απελευθερώνονται σωστά όλα του τα αρώματα. Κάτι που προφανώς αγνοούμε γιατί συνήθως οι περισσότεροι το πάμε τελείως αντίστροφα, ξεκινώντας με τον πάγο.

Το ούζο επίσης το πίνουμε με παρέα, πρόσωπο με πρόσωπο και διάθεση για κουβέντα. Οπότε, τι περιμένετε; Κανονίστε το Σαββατοκύριακο που έρχεται μία ουζοκατάνυξη για να γεμίσετε τις καρδιές σας και την ατμόσφαιρα με γέλια και χαμόγελα. Οι φωτογραφίες άλλωστε μπορεί να αποτελέσουν την αφετηρία για τις επόμενες διακοπές. Νέοι προορισμοί, νέες συνθέσεις ανθρώπων και νέα καλοκαιρινά πλάνα. Το όνειρο δεν σταματάει ποτέ και θα το βρείτε πάνω σε ένα βότσαλο. Δίπλα του θα δείτε πάντα ένα ποτήρι, με αυτό το γαλακτερό χρώμα που έχει γίνει συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού. Ένα ουζάκι στην υγεία μας!

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024