Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία και Κασσελάκης κατάπιαν τις αυτοδιοικητικές εκλογές – «Τώρα τρέχουμε»

Κακοκαιρία και Κασσελάκης κατάπιαν τις αυτοδιοικητικές εκλογές – «Τώρα τρέχουμε»

Οι μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και ο... τυφώνας Κασσελάκης επισκίασαν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που δεν συγκινούν τον κόσμο λίγες μέρες πριν την πραγματοποίησή τους

Σε μια χρονική συγκυρία που οι πλημμύρες και τα φυσικά φαινόμενα έχουν χτυπήσει δύο φορές τη Θεσσαλία τις τελευταίες εβδομάδες και τον… τυφώνα Κασσελάκη να παρασέρνει τη δημόσια συζήτηση οι αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξάγονται σε τέσσερις μέρες έχουν περάσει -για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου- σε δεύτερη μοίρα.

Είχαν προηγηθεί οι δύο μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ρόδο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι η προεκλογική περίοδος είναι η πιο υποτονική στη σύγχρονη ιστορία, καθώς, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων στην περιφέρεια, δεν έδωσε λόγους για να στραφούν τα βλέμματα σε αυτήν.

Με τέσσερις μέρες να απομένουν, τα επιτελεία των υποψηφίων, όπως και των κομμάτων στους δήμους και τις περιφέρειες που έχουν δώσει το χρίσμα τους, θα επιχειρήσουν να παίξουν τα τελευταία χαρτιά τους για να δώσουν ώθηση στους υποψήφιούς τους.

Ο δήμος που προβληματίζει την Πειραιώς

ΝΔ: Τα φαβορί και τα στοιχήματα

Από πλευράς ΝΔ το βάρος έχει δοθεί στις περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους δήμους που έχει δώσει χρίσμα σε υποψηφίους. Διαθέτει δυνατές υποψηφιότητες όπως αυτή του Νίκου Χαρδαλιά στην περιφέρεια Αττικής, του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κ. Μακεδονία και του Φάνη Σπανού στη Στερεά Ελλάδα.

Όμως, σε περιφέρειες με μεγάλες καταστροφές, όπως αυτές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί στοίχημα το κατά πόσο οι υποψήφιοι της ΝΔ θα αποδοκιμαστούν από τους ψηφοφόρους, καθώς, οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τις θεομηνίες. Παραδείγματος χάρη ο υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ στη Θεσσαλία, Κώστας Αγοραστός, βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για τις καταστροφικές εικόνες στην Καρδίτσα, όπως και οι Χρήστος Μέτιος και Γιώργος Χατζημάρκος για τις πυρκαγιές στον Έβρο και τη Ρόδο αντίστοιχα.

Σε επίπεδο δήμων, οι υποψήφιοι της ΝΔ στους δήμους Αθηναίων και Πειραιά, δύσκολα θα κινδυνεύσουν να χάσουν τον δημαρχιακό θώκο. Ο Κώστας Μπακογιάννης, σε χθεσινή δημοσκόπηση της «Prorata» για το Attica Tv, καταγράφεται πρώτος, με διαφορά άνω του 20% από τον δεύτερο Κώστα Ζαχαριάδη, ενώ ο Γιάννης Μώραλης, είναι εξαιρετικά πιθανό να εκλεχθεί ήδη από τον πρώτο γύρο των εκλογών στον δήμο Πειραιά.

Δημοσκόπηση, Δημοσκόπηση PRORATA, Δήμος Αθηναίων

Ο μοναδικός δήμος που ανησυχεί την Πειραιώς είναι αυτός της Θεσσαλονίκης. Εκεί, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει ως αντιπάλους δύο υποψήφιους προερχόμενους από την κεντροαριστερά. Τον Σπύρο Πέγκα, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Στέλιο Αγγελούδη, που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο στον δεύτερο γύρο και ακολούθως τη δημαρχία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του κ. Ζέρβα.

Στη Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζουν ότι δεν στηρίζουν άλλον υποψήφιο δήμαρχο, πέραν των τριών προαναφερθέντων. Σε αυτό επέμεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του, με αφορμή τις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καταδίκη του Αχιλλέα Μπέου, μετά τη χειροδικία του δημάρχου Βόλου σε βάρος πολίτη.

Ο Κασσελάκης επιχειρεί να… προμοτάρει τις υποψηφιότητες

ΣΥΡΙΖΑ: Τα εσωκομματικά δεν άφησαν χρόνο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να βρει τους… κατάλληλους υποψηφίους στους κεντρικούς δήμους και περιφέρειες. Ακολούθως η υπόθεση εκλογής διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα τράβηξε ακόμη… περισσότερο πίσω την αυτοδιοικητική δουλειά, με αποτέλεσμα, να είναι λίγες οι περιπτώσεις που μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει τη διοίκηση των δήμων-περιφερειών.

Στον δήμο Αθηναίων ο Κώστας Ζαχαριάδης έχει το προβάδισμα σε σχέση με τον Χρήστο Δούκα για τη δεύτερη θέση, που ενδεχομένως θα σημάνει και την είσοδο στον δεύτερο γύρο. Στην περιφέρεια Αττικής αντίστοιχα, ο Γιώργος Ιωακειμίδης θα κονταροχτυπηθεί με τον Γιάννη Σγουρό για τη δεύτερη θέση, με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ να έχει το προβάδισμα, σύμφωνα με τη χθεσινή δημοσκόπηση της «Prorata».

Δημοσκόπηση, Δημοσκόπηση PRORATA, Περιφέρεια Αττικής

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε μέσω της παρουσίας του να προμοτάρει τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το γεγονός προκύπτει από την παρουσία του σε εκδήλωση του Κώστα Ζαχαριάδη αλλά και από τη συνάντησή του με τον Γιώργο Ιωακειμίδη και το σχετικό βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντίστοιχα συνάντηση πραγματοποίησε και με τον υποψήφιο περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Στερεά Ελλάδα Απόστολο Γκλέτσο.

Όσον αφορά την Κεντρική Μακεδονία, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υποψήφιο περιφερειάρχη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μυλόπουλο την ερχόμενη Παρασκευή. Είχε προηγηθεί μεταξύ τους επικοινωνία, όπως, αντίστοιχα, και με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Πέγκα. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και μεταξύ τους συνάντηση, με σκοπό, ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκτήσει αέρα για την είσοδό του στον δεύτερο γύρο.

Κάλεσμα Ανδρουλάκη για στήριξη υποψηφίων που «δεν θα υπηρετούν το Μαξίμου»

ΠΑΣΟΚ: Πιο προετοιμασμένο αλλά με λίγες αξιώσεις

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αν και πιο προετοιμασμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, εκτιμάται ότι έχει λίγες αξιώσεις στις μεγάλες περιφέρειες και δήμους, όπου κατεβάζει ή στηρίζει υποψηφίους.

Όμως, στον δήμο Αθηναίων και στην περιφέρεια Αττικής, για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα αποτελέσει νίκη ενδεχόμενη επικράτηση των υποψηφίων που στηρίζει έναντι αυτόν που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή να κατακτήσει την πρώτη θέση ανάμεσα στα κόμματα της ευρύτερης κεντροαριστεράς.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρήστος Παπαστεργίου αναμένεται να έχει χαμηλές πτήσεις. Επίσημη στήριξη από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει δοθεί στους δήμους Πειραιώς και Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά βέβαια τη δεύτερη περίπτωση, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Ευριβιάδης Ελευθεριάδης, δήλωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Στέλιου Αγγελούδη, ενώ, και αρκετά στελέχη του κόμματος συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του.

Χθες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε στη Μυτιλήνη όπου περιόδευσε συνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Βάσω Χοχλάκα. «Να στηρίξετε αυτοδιοικητικούς που δεν θα υπηρετούν το Μαξίμου και τον ίδιο, αλλά εσάς, τον απλό λαό, τον πολίτη και την καθημερινότητά του. Αξιοποιώντας σωστά τα ευρωπαϊκά προγράμματα και χρήματα. Αυτοδιοίκηση με περιφερειακή ανάπτυξη, με αποκέντρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του.

Sports in

Η ιδιαίτερη ανάλυση για τον Γουόκαπ: «Μπορεί να κάνει το… άλμα στο ΝΒΑ;»

Ο Τόμας Γουόκαπ, οι εμφανίσεις του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική ομάδα και η ανάλυση για το ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024