Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα εκ Τουρκίας που κάνουν λόγο για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, και έκανε λόγο για διακίνηση.

«Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης συγκεκριμένα, και προσέθεσε κατηγορηματικά:

«Το ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μία φορά: δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας».

Στη Γαλλία ο Δένδιας για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων»

Σημειώνεται ότι σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί την Γαλλία, όπου θα τον υποδεχθεί στην Αεροπορική Βάση Lann–Bihoué, ο ομόλογός του, Sébastien Lecornu.

Εν συνεχεία, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Naval Group στη Lorient, όπου θα τον υποδεχθεί ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ναυπήγησης της Φρεγάτας «Νέαρχος».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Γάλλο ομόλογό του και τον Αρχηγό ΓΕΝ, θα επισκεφθεί ακολούθως τη Φρεγάτα «Κίμων» και θα παραστεί στην τελετή καθέλκυσής της.

Ο κ. Δένδιας θα μεταβεί επίσης στη Βάση της Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας (FORFUSCO) στην περιοχή, στην οποία θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Γαλλίας.

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στο Ναυτικό Κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού στη Lorient, όπου θα συναντηθεί με τον Διοικητή και το προσωπικό του.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1 FM η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Yeni Safak», όπου σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «στηλίτευσε την αφωνία εκ μέρους της κυβέρνησης και του ΥΠΕΞ», ζητώντας να δοθούν απαντήσεις.

«Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα της ‘Yeni Safak’ σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει, το διαψεύδει;» υπογράμμισε.