Τυνησία: «Απαγωγή έξω από το προεδρικό μέγαρο» – Συνέλαβαν ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης
«Αυτό που συνέβη ήταν μια απαγωγή έξω από το προεδρικό μέγαρο. Κρατείται σε αστυνομικό τμήμα…», δήλωσε ο δικηγόρος Ναφάα Λαρίμπι.
- Η τηλεθέαση του debate ΣΥΡΙΖΑ – Ελπίδες για τη συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής – Η σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ
- Ο καλλιτέχνης που απείλησε ότι θα κατέστρεφε πολύτιμα έργα τέχνης αν ο Τζούλιαν Ασάνζ πέθαινε στη φυλακή
- Για ποια εγκλήματα κατηγορούνται οι Νετανιάχου, Γκάλαντ και Ντέιφ
- Να απομονώσει τους αποστάτες καλούν οι 87+ τον πολιτικό κόσμο - «Να μην αποδεχτούν έδρες προϊόν συνωμοσίας»
Αστυνομικοί συνέλαβαν χθες Τρίτη έξω από το προεδρικό μέγαρο της Τυνησίας την Αμπίρ Μούσι, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και εξέχουσα αντίπαλο του προέδρου Καΐς Σάγεντ, ανέφερε δικηγόρος και ένας εκ των συνεργατών της.
«Αυτό που συνέβη ήταν μια απαγωγή έξω από το προεδρικό μέγαρο. Κρατείται σε αστυνομικό τμήμα…», δήλωσε ο δικηγόρος Ναφάα Λαρίμπι.
Συνεργάτης της Μούσι δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook ότι η 48χρονη «απήχθη» έξω από το προεδρικό μέγαρο της Καρχηδόνας, στα περίχωρα της Τύνιδας.
Δεκάδες οργισμένοι υποστηρικτές της 48χρονης πολιτικού διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Σάγεντ
Ποια είναι η Αμπίρ Μούσι
Η Αμπίρ Μούσι είναι επικεφαλής του Ελεύθερου Συνταγματικού Κόμματος και υποστηρίκτρια του εκλιπόντος προέδρου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο οποίος εγκατέλειψε την Τυνησία μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που τον απομάκρυνε από την εξουσία.
Έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου οδηγήθηκε η Μούσι, δεκάδες οργισμένοι υποστηρικτές της 48χρονης πολιτικού διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Σάγεντ.
Νωρίτερα χθες, η Αμπίρ Μούσι ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της ότι μετέβη στο προεδρικό μέγαρο για να καταθέσει ένσταση σχετικά με τη διεξαγωγή των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου να δικαιολογήσει προσφυγή της στο Διοικητικό Δικαστήριο.
Η αντιπολίτευση λέει ότι ο Σάγεντ, που εξελέγη πρόεδρος της Τυνησίας το 2019, διεύρυνε πραξικοπηματικά το 2021 τις εξουσίες του. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ενήργησε νομίμως και ότι οι πράξεις του ήταν αναγκαίες για να σώσει τη χώρα από το χάος και τη διαφθορά.
Την Παρασκευή, ο φυλακισμένος ηγέτης του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος Ενάχντα, ο Ρασίντ Γανούσι, ξεκίνησε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς άλλα στελέχη της παράταξής του που βρίσκονται επίσης στη φυλακή.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις