Άλλη μία νίκη πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά China Open του Πεκίνου, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Η Ελληνίδα τενίστρια, παρά τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, επικράτησε της Κινέζας Σινγιού Γουάνγκ (Νο 37 στην παγκόσμια κατάταξη) 6-4, 2-6, 6-3 σε 2 ώρες και 31 λεπτά και έκλεισε… ραντεβού στην οκτάδα με την Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ.

Δυσκολεύτηκε, έκανε λάθη, άλλα έδειξε χαρακτήρα

Η Σάκκαρη δεν είχε καλό ρυθμό στο σερβίς της (με εξαίρεση το τρίτο σετ), έκανε αρκετά λάθη και είχε χαμηλό ποσοστό αξιοποίησης των ευκαιριών για break (μόλις 3/12), όμως ακόμη κι έτσι βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο ξεκίνημα δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να κρατήσει το σερβίς της στα πρώτα δύο γκέιμ, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε και με break προηγήθηκε 5-3. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί το πρώτο σετ μπολ και η Γουάνγκ μείωσε σε 5-4, αλλά «έσπασε» εκ νέου το σερβίς της Κινέζας και πήρε το σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ η Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό της, «έβγαλε» πολλά νεύρα και επέτρεψε στη Γουάνγκ να κυριαρχήσει και να επικρατήσει μάλλον εύκολα με 6-2. Στο κρίσιμο σημείο, όμως, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηρέμησε, βελτιώθηκε αισθητά στο σερβίς και έκανε νωρίς (4ο γκέιμ) το break, για να κρατήσει άνετα στη συνέχεια το προβάδισμα ως το 5-2.

Έχασε δύο ματς μπολ στο σερβίς της αντιπάλου της (από 15-40 η Κινέζα πήρε τέσσερις σερί πόντους) και άλλα δύο στο δικό της σερβίς, βρέθηκε αντιμέτωπη με break point, αλλά βρήκε τις απαντήσεις και με τρεις διαδοχικούς πόντους «σφράγισε» τη νίκη της.