Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία (SNE) γιορτάζει 43 χρόνια παρουσίας!

Η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία (SNE) γιορτάζει 43 χρόνια παρουσίας!

«Η σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας μας γεμίζει με αισιοδοξία. Μας επιτρέπει δε να επιστρέψουμε τα κέρδη στους ιδιοκτήτες της, τον σκυριανό λαό, μέσω σημαντικών κοινωνικών παροχών και δράσεων κοινωνικής ευθύνης - και όχι μόνο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Σκύρος Ναυτική Εταιρεία, κ. Κωστής Αγγελής.

Η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία (SNE), εταιρεία λαϊκής βάσης που εμπιστεύονται πάνω από 140 χιλιάδες ταξιδιώτες ετησίως, συμπληρώνει τα 43 χρόνια συνεπούς & ασφαλούς παρουσίας στις θαλάσσιες μεταφορές. Η συνεχής βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της γεμίζει με περηφάνια και αισιοδοξία τους μετόχους της, δηλαδή τους σκυριανούς δημότες, ενώ προσφέρει στην διοίκησή της την δυνατότητα να επιστρέψει τα κέρδη που σημειώνονται στην τοπική κοινωνία μέσω κοινωνικών παροχών, δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά και στοχευμένων ενεργειών προβολής του νησιού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αύξηση τουρισμού & χρηστή διοίκηση δίνουν νέα ώθηση στην εταιρεία

Τα τελευταία χρόνια, η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία παρουσιάζει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως εξάλλου και ο τουρισμός στη Σκύρο – η πορεία της είναι αλληλένδετη με την πορεία των επισκεπτών στο νησί. Το κάδρο της επιτυχίας συμπληρώνεται από την αποτελεσματική διαχείριση, η οποία αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα. Έτσι, τίθενται οι πιο σταθερές βάσεις όχι μόνο για τη βιωσιμότητά της, αλλά και για την επέκταση της παρουσίας της στο εγγύς μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία σήμερα, λόγω της καλής οικονομικής κατάστασής της, είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα στους μετόχους της, μετά και από απόφαση της αρμόδιας γενικής συνέλευσης.

Οι παροχές της Σκύρος Ναυτική Εταιρεία σε κατοίκους και τοπική κοινωνία

Μπορεί βέβαια οι αριθμοί της ναυτικής εταιρείας της Σκύρου να ευημερούν, αλλά αυτός δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε και ο μοναδικός στόχος της. Είναι μία από τις ελάχιστες εταιρείες λαϊκής βάσης, που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις για το μέλλον της δε λαμβάνονται σε κλειστά διοικητικά συμβούλια, αλλά από τους ίδιους τους μετόχους της που δεν είναι άλλοι από τον Δήμο Σκύρου και τον σκυριανό λαό. Έτσι, την τελευταία τετραετία εφαρμόστηκαν κοινωνικές πολιτικές και θεσπίστηκαν μοναδικές κοινωνικές παροχές που ανακουφίζουν οικονομικά τους επιβάτες. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν:

  • Η μείωση στην τιμή του βασικού εισιτηρίου

Το κόστος του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου των 8.7€ (για την επιδοτούμενη περίοδο από την 1η Δευτέρα του Σεπτεμβρίου και έως την 1η Δευτέρα του Ιουνίου) για μία διαδρομή περίπου 24 ναυτικών μιλίων αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα, στην Ελλάδα, αναλογικά πάντα με τα ναυτικά μίλια. Μείωση του εισιτήριου κατά 10% δίνεται αφενός με την χρήση της κάρτας μέλους της Sne Club, αφετέρου έκπτωση έως 80% για τους δικαιούχους του μεταφορικού ισοδυνάμου.

  • Οι ειδικές τιμές & παροχές δωρεάν εισιτηρίων για μαθητές και φοιτητές

Μαθητές και φοιτητές απολαμβάνουν ειδικών εκπτωτικών εισιτηρίων. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει εντελώς δωρεάν εισιτήρια σε μαθητές με καταγωγή από τη Σκύρο που εισήχθησαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου. (προκειμένου να μετακινηθούν για την εγκατάσταση στον τόπο φοίτησή τους).

  • Η δωρεάν διάθεση εισιτηρίων σε μόνιμους κατοίκους

Τα εισιτήρια διατίθενται με διαφανή κριτήρια σε κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

  • Η εξασφάλιση όλων των κατοίκων της Σκύρου για επείγοντα περιστατικά

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία παρέχει ειδικά δρομολόγια για τις ανάγκες φορέων και μόνιμων κατοίκων του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2020 έως και το 2022 είχε συνάψει ασφαλιστήριο συμβόλαιο για άμεση αεροδιακομιδή κατοίκων, ενώ σήμερα βρίσκεται σε φάση ανεύρεσης νέας εταιρείας προκειμένου να εξασφαλίσει την ίδια παροχή με καλύτερους οικονομικούς όρους.

  • Η αυξημένη κοινωνική προσφορά

Η συνεπής στήριξη των κοινωνικά αδύναμων κατοίκων της Σκύρου αποτελεί προτεραιότητα της εταιρείας μέσα από στοχευμένες ενέργειες και δράσεις.

  • Η στήριξη πρωτοβουλιών του Δήμου Σκύρου

Η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες του Δήμου Σκύρου, των αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων πραγματοποιώντας καίριες χορηγίες σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το νησί σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο, όπως ο αγώνας JET RAID GREECE 2023 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski.

Προτεραιότητα η ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων και περιβάλλοντος

Ως υγιές κομμάτι της ελληνικής ακτοπλοΐας, η Σκύρος Ναυτική Εταιρία επενδύει στην ασφάλεια των πλοίων και κατά συνέπεια στην ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων της. Σε αυτά τα πλαίσια, πραγματοποιεί την υψηλού επιπέδου συντήρηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου της «Αχιλλέας» με βάση τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Επιπλέον, εξασφάλισε ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας για το σύνολο των περίπου σαράντα (40) εργαζομένων της. Προετοιμάζοντας δε την είσοδό της στην πράσινη ναυτιλία, ξεκίνησε ήδη να υλοποιεί μελέτες σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς που θα την οδηγήσουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της.

Εκσυγχρονισμός της ψηφιακής παρουσίας και του μάρκετινγκ της εταιρείας

Σε μία εποχή που οι κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων γίνονται σε σημαντικό βαθμό online, η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία δε θα μπορούσε να μείνει πίσω. Έτσι, απέκτησε νέα υπερσύγχρονη ιστοσελίδα, το www.sne.gr, με ενσωματωμένη την πιο σύγχρονη booking πλατφόρμα κρατήσεων του κλάδου, την ίδια που χρησιμοποιούν μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες. Επίσης, προχώρησε σε στοχευμένη επένδυση στο marketing με ενέργειες στα ψηφιακά μέσα που επικοινωνούν αποτελεσματικά την δραστηριότητα και τις ομορφιές της Σκύρου. Χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της προσπάθειας είναι οι καλαίσθητες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες σελίδες της σε Facebook και Instagram. Η εταιρεία προετοιμάζει μάλιστα επετειακή καμπάνια για τον εορτασμό των 43 χρόνων της, η οποία και θα αναδείξει σημεία – ορόσημα από την ξεχωριστή πορεία της στο ευρύ κοινό.

«H Σκύρος Ναυτική Εταιρεία είναι η περηφάνια όλων των Σκυριανών»

Επενδύοντας στην θετική πορεία που παρουσιάζει η Σκύρος Ναυτική Εταιρεία, οι άνθρωποί της σχεδιάζουν το πλάνο ανάπτυξής της και για την επόμενη πενταετία. Με αφορμή τον εορτασμό για τα 43 χρόνια από την εμφάνισή της στα ακτοπλοϊκά δρώμενα, ο εκπρόσωπος & Γ. Διευθυντής της εταιρείας κ. Κωστής Αγγελής δήλωσε στην ιστοσελίδα μας τα εξής: «Πάμε να γιορτάσουμε τα 43 χρόνια μίας εταιρείας που από την δημιουργία της έως σήμερα αποδεικνύει στην πράξη την επιτυχημένη της πορεία και το ανήσυχο πνεύμα της, ενώ συνεχίζει το ταξίδι της σε μία ρότα με επίκεντρο την ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Σαφέστατα, η σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας μας γεμίζει με αισιοδοξία – η ΣΝΕ από το 2021 παρουσιάζει ετησίως μια σταθερή αύξηση στα έσοδα της της τάξεως του 10%. Μας επιτρέπει δε να επιστρέψουμε τα κέρδη στους ιδιοκτήτες της, τον σκυριανό λαό, εφαρμόζοντες κοινωνικές πολιτικές και παροχές. Ως εταιρεία, είμαστε και θα είμαστε για πολλές δεκαετίες ακόμα η περηφάνια όλων των Σκυριανών, παραμένοντας πιστοί στο όραμα των 15 ιδρυτών μας για μία πρωτοπόρα λαϊκή εταιρεία με ανθρωποκεντρική φιλοσοφία».

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024