Η UEFA εκθέτει τον Μπενουά Μπαστιάν για την ανύπαρκτη κόκκινη στον Ντόι (vids+pic)
Το εκπαιδευτικό βίντεο της ΕΔ/UEFA εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Γάλλο διαιτητή για την ανύπαρκτη κόκκινη στον Ντόι – Το μαρκάρισμα ήταν για κίτρινη, σύμφωνα με τον κανονισμό
Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος εκτός έδρας 2-2 με την Μπάτσκα Τόπολα για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε μια αναμέτρηση που στιγματίστηκε από την τραγική διαιτησία του Γάλλου, Μπενουά Μπαστιάν.
Ο 40χρονος ρέφερι στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ανδρέα Ντόι για μαρκάρισμα στον Σάσα Γιοβάνοβιτς, καταδικάζοντας τον Ολυμπιακό σε γκέλα. Μια φάση που προκάλεσε την αντίδραση των ποδοσφαιριστών της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, αλλά και του «ερυθρόλευκου» πάγκου, καθώς σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη κάρτα ο νεαρός κεντρικός αμυντικός των Πειραιωτών.
Μια ακατανόητη απόφαση από τον διαιτητή, Μπενουά Μπαστιάν, με την UEFA να εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Γάλλο ρέφερι. Σε μια παρόμοια φάση που υπάρχει στο εκπαιδευτικό υλικό της ΕΔ/UEFA, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία συστήνει στους διαιτητές να τιμωρούν τη συγκεκριμένη παράβαση με κίτρινη κάρτα και σε καμία περίπτωση με κόκκινη, καθώς σε κοντινή απόσταση από το μαρκάρισμα υπάρχει και άλλος ποδοσφαιριστής της αμυνόμενης ομάδας.
Στην περίπτωση του Μπάτσκα Τόπολα – Ολυμπιακός, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, δίπλα στον Ανδρέα Ντόι, που κάνει το μαρκάρισμα στον Γιοβάνοβιτς, υπάρχει ο Παναγιώτης Ρέτσος, που θα μπορούσε επίσης να ανακόψει τον επιθετικό της σέρβικης ομάδας.
Σε καμία περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς δεν έβγαινε μόνος του απέναντι από τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών.
Η ΕΔ/UEFA εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Μπενουά Μπαστιάν για την ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα που έδωσε στον Ντόι, όταν το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος με το τραγικό λάθος που έκανε ανάγκασε τους Ερυθρόλευκους να παίξουν για 25 λεπτά με παίκτη λιγότερο.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Και τώρα οι δυο τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στον τελικό του Allwyn Final 8 (21/2, 20:00) του Κυπέλλου Ελλάδας. Διαβάστε τα στατιστικά της αναμέτρησης των «αιωνίων» αντιπάλων