Το διαβάσαμε και αυτό: δεν πρέπει να μιλάει λέει ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία του Μπενουά Μπαστιάν στο ματς με τη Μπάτσκα Τόπολα. Και δεν πρέπει να μιλάει διότι προηγήθηκε με 2-0 άρα θα έπρεπε να κάνει τα… κουμάντα του για να φύγει από τη Σερβία με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Πόσο λογικό είναι αυτό; Όσο λογικό είναι οτιδήποτε στην Ελλάδα και ειδικά στο ποδόσφαιρο.

Ο Μπαστιάν δεν είναι χθεσινός διαιτητής. Και στον Ολυμπιακό την έχει ξανακάνει, μάλιστα επί Σερβικού εδάφους σε εκείνο το περίφημο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα (3-1) και την αστεία αποβολή του Γιαν Μπενζιά που άφησε τους Ερυθρόλευκους με 10 από το 58΄. Το βράδυ της Πέμπτης η απόφαση του να αποβάλει τον Ανδρέα Ντόι τον εκθέτει σαν διαιτητή. Λες και δεν ξέρει τους κανονισμούς.

Δεν ήταν όμως μονάχα η αποβολή. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στο βίντεο που θα ακολουθεί. Και θα καταλάβετε καλύτερα και τα υπόλοιπα. Για το σύνολο της διαιτησίας του Γάλλου σε μια βραδιά που ο Ολυμπιακός όχι μόνο θα εξασφάλιζε από τώρα την τρίτη θέση του ομίλου αλλά θα έπιανε και τη Φράιμπουργκ στη δεύτερη θέση του πίνακα.