Ο Βαγγέλης Παυλίδης βρήκε ξανά δίχτυα οδηγώντας την Αλκμααρ στη μεγάλη νίκη στο Αμστερνταμ επί του Αγιαξ με 2-1 και στην κορυφή της βαθμολογίας, σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ο διεθνής φορ άνοιξε το σκορ στο 45ο λεπτό και ο Βιτ διπλασίασε το σκορ στο 57′, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 73′ με τον Μπούμεν.

Από την άλλη, ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa Leage βρέθηκε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση αφού παραμένει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και όλα δείχνουν πως ο προπονητής της ομάδας, Μορίς Στάιν, μετράει ώρες στον πάγκο.

Όσο για τον Παυλίδη, ο Έλληνας επιθετικός έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της ΑΖ που σκοράρει σε οκτώ διαδοχικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα.

Άγιαξ: Γκόρτερ, Μέντιτς (89’ Άκπομ), Ρενς (46’ Γκάει), Χάτο, Άβιλα, Τέιλορ, Μπερχβάιν, Φος (68’ Φαν ντεν Μπόουμεν), Φορμπς, Φαν Άξελ Ντόνχεν (41’ Μικαουτάντζε), Μπρόμπεϊ

Άλκμααρ: Ράιαν, Σουγκαβάρα, Πενέτρα, Μπαζούρ (71’ Μάρτινς Ίντι), Βολφ (88’ Κάσιους), Μάινανς, Κλασί, Λάντο (71’ Σαντίκ), Ντε Βιτ, Φαν Μπρέντεροντ, Παυλίδης (79’ Έντγκααρντ).