Ισραήλ: Το Τελ Αβίβ επιβεβαιώνει ότι η Χαμάς κρατά πάνω από 100 ομήρους στη Γάζα
Τι σκοπεύει να κάνει το Ισραήλ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα στο Παγκράτι – Τα εκρηκτικά ήταν έτοιμα προς χρήση
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
- Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Black Friday
Δεύτερη μέρα πολέμου στη Μέση Ανατολή και ο φόρος του αίματος είναι ήδη βαρύς.
Οι νεκροί Ισραηλινοί ξεπερενούν τα 600 άτομα, ενώ στη Γάζα έχουν σκοτωθεί από τα αντίποινα που φέρουν την ονομασία «Επιχείριση Σιδερένια Σπαθιά» 380 επιπλέον στην πλέον αιματηρή σύγκρουση των δύο πλευρών από το 1973. Παρότι ο αριθμός των Ισραηλινών ομήρων στα χέρια της Χαμάς είναι δύσκολο να συγκεκριμενοποιηθεί, πηγή κοντά στα τραγικά γεγονότα έκανε λόγο για δεκάδες θύματα.
Ανάμεσα στους ομήρους πολλά παιδιά, λέει το Ισραήλ
Ο πιθανότερος αριθμός, πάντως, στον οποίο συμφωνούν και τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης είναι 100 όμηροι.
Το Ισραήλ, που κάνει λόγο και για πολλά παιδιά ανάμεσα τους, αρνείται τις αναφορές για διαπραγματεύσεις που αφορούν τους ομήρους, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα The Times of Israel, ενώ πληροφορίες θέλουν τη Χαμάς να προβαίνει σε σχετική ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες.
Να σημειωθεί ότι η υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Αλίσια Μπαρτσένα, με ανάρτηση της στο Twitter επιβεβαίωσε ότι μια γυναίκα και ένας άτρας από τη χώρα που ενώνει τη βόρεια με τη νότια Αμερική πιστεύεται ότι έχουν πιαστεί όμηροι από την Χαμάς.
Lamento informar que nuestra @EmbaMexIsr, nos ha comunicado que una mexicana y un mexicano han sido presuntamente tomados como rehenes por el grupo Hamás, en Gaza, este sábado. Estamos en contacto con autoridades en Israel y los familiares para dar seguimiento, apoyo y atención.
— Alicia Bárcena (@aliciabarcena) October 8, 2023
Οι επιλογές του Ισραήλ
Όσον αφορά τις επιλογές του Ισραήλ από εδώ και πέρα, όπως εξηγεί ο Μάρτιν Ίντικ, διακεκριμένος διπλωμάτης και συνεργάτης του ινστιτούτου Lowy στο περιοδικό Foreign Affairs αυτές είναι οι εξής δύο βάσει της προηγούμενης ιστορίας της χώρας.
Σε πρώτη φάση η κινητοποίηση του στρατού και οι επιθέσει από αέρος για να προκληθούν ζημιές στη Γάζα με στόχο τον αποκεφαλισμό της ηγεσίας της Χαμάς. Στην περίπτωση αποτυχίας του επιθυμητού στόχου, δηλαδή τερματισμός των επιχειρήσεων και έναρξη των διαπραγματεύσεων για την απελεύθερωση ομήρων από πλευράς Χαμάς, τότε σίγουρο στοίχημα θεωρείται μια ισραηλινή εισβολή πλήρους κλίμακας στη Γάζα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις