«Δεν επιτιθέμεθα σε αμάχους», υποστηρίζει η Χαμάς, όπως δήλωσε στο Al Jazeera ο Οσάμα Χαμντάν, ανώτερος εκπρόσωπός της, για τις επιθέσεις που πραγματοποιεί η ισλαμιστική οργάνωση στο Ισραήλ.

Ομάδες δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Αμνηστία, έχουν επισημάνει ότι Ισραηλινοί πολίτες έχουν σκοτωθεί από τη Χαμάς.

«Έχουμε δηλώσει ότι οι έποικοι είναι μέρος της κατοχής και μέρος της ένοπλης ισραηλινής δύναμης», υποστηρίζει η Χαμάς

«Πρέπει να κάνετε διάκριση μεταξύ εποίκων και αμάχων. Οι έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους… Ελπίζουμε ότι η Αμνηστία έχει διεθνή ταπεινότητα να μας στείλει πιο εξελιγμένα όπλα για να επιτεθούμε μόνο στους στρατιώτες», δήλωσε ο Χαμντάν.

Ερωτηθείς αν οι άμαχοι στο νότιο Ισραήλ θεωρούνται επίσης έποικοι, ο Hamdan είπε: «Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν οικισμοί (σ.σ. εποίκων) εκεί».

Άνδρας σβήνει φωτιά σε φορτηγάκι μετά από επίθεση της Χαμάς στην Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ.

«Δεν στοχοποιούμε πολίτες επίτηδες. Έχουμε δηλώσει ότι οι έποικοι είναι μέρος της κατοχής και μέρος της ένοπλης ισραηλινής δύναμης. Δεν είναι πολίτες», πρόσθεσε ο Οσάμα Χαντάν.

Την Κυριακή το πρωί το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ακούγονται σειρήνες σε όλο το Ισραήλ, ενώ ο ισραηλινός στρατός κήρυξε απαγορευμένη ζώνη την περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Νέα επίθεση της Χαμάς στη Σντερότ

Το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, ανακοίνωσε στο Telegram ότι διενεργεί «μεγάλη επίθεση με πυραύλους στη Σντερότ». Μάλιστα, κάνει λόγο για 100 πυραύλους.

Τουλάχιστον 350 Ισραηλινοί είναι νεκροί μετά τον νέο πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, ενώ οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα είναι τουλάχιστον 313 σύμφωνα με το Middle East Eye.

Στην ενημέρωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώνει τους 313 νεκρούς, ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν 1.990 τραυματίες στη Γάζα.

Άλλοι επτά Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Δυτική Όχθη.