Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
MINI Cooper: Κλασική αξία

MINI Cooper: Κλασική αξία

H νέα γενιά του μεταρετρό μοντέλου βρίσκεται προ των πυλών και δίνει μια ακόμα ευκαιρία παρατήρησής του εν όψει της άφιξής του που αναμένεται με τη νέα χρονιά

Φωτογραφίες: Automedia

Μετά τα αποκαλυπτήρια του ηλεκτρικού Cooper EV, η ΜΙΝΙ στρέφει την προσοχή της στην εξέλιξη των συμβατικών εκδόσεων του μοντέλου, με κινητήρες εσωτερικής καύσης, οι οποίες θα βασίζονται σε διαφορετική αρχιτεκτονική από την ήδη γνωστή ηλεκτρική έκδοση.

Η νέα γενιά του MINI Cooper εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό στην hatchback και στην cabriο εκδοχή της δίνοντας μια καλή ευκαιρία παρατήρησης τους και αποκωδικοποίησης των χαρακτηριστικών τους.

Αρχικά, σε επίπεδο σχεδίασης, το Cooper θα κινηθεί στο ίδιο πλαίσιο με την ηλεκτρική έκδοση όπως προδίδουν στοιχεία όπως οι προφυλακτήρες αν και θα διατηρήσει πολλά από τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία καθώς, επί της ουσίας, η νέα γενιά θα αποτελέσει μια βελτιωμένη εκδοχή της προηγούμενης F56. Αυτονόητα, πλην όλων των άλλων οι εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης διαθέτουν εισαγωγές αέρα στο ανώτερο και κατώτερο τμήμα της όψης με την hatchback έκδοση να διαθέτει και πλευρικές. Στο πίσω τμήμα διακρίνονται φωτιστικά σώματα με το μοτίβο της βρετανικής σημαίας αν και σε μια μορφή που δείχνει να περιέχει περισσότερα πίξελ.

Εκτός από τις απλές εκδόσεις hatchback και cabrio, το νέο Cooper θα είναι διαθέσιμο και σε εκδόσεις S και JCW οι οποίες έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους από τα πεδία δοκιμών  ενώ όλες οι εκδόσεις θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης.

Όλες οι παραπάνω εκδόσεις θα βασίζονται σε μια μετεξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας UKL1 όπου βασίζεται και η μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του ΜΙΝΙ Hatchback. Σε επίπεδο κινητήρων αναμένεται το γνωστό μείγμα τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης 1,5 και 2,0 λίτρων με ισχύ που θα ξεκινά από τους 140 και θα φτάνει έως τους 230 ίππους.

Sports in

«Σακίλ Ο’ Νιλ και Αντετοκούνμπο σχολιαστές στο Παναθηναϊκός – Σέλτικς»

Η πρόταση της Euroleague για μια αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τους Σέλτικς φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, καθώς οι Σακίλ Ο’ Νιλ και Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι οι σχολιαστές του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024