Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σοφία Μανουσάκη: Με όμορφες μελωδίες στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Σοφία Μανουσάκη: Με όμορφες μελωδίες στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Τα τελευταία χρόνια κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις της σε συναυλίες με τον Στέφανο Κορκολή όπου ερμηνεύει τραγούδια του συνθέτη αλλά και τραγούδια ξένου ρεπερτορίου.

Η Σοφία Μανουσάκη, μία από τις ταλαντούχες ερμηνεύτριες της γενιάς της, ξεκίνησε την καριέρα της ως επιλογή του σπουδαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας γνωστά αλλά και σε πρώτες εκτελέσεις τραγούδια του. 
Λίγο πριν την εμφάνιση της στη μουσική σκηνή Σφίγγα, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου μας μίλησε για την μέχρι τώρα διαδρομή της αλλά και τις συνεργασίες της.

Πώς είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου ανάμεσα τους και ο Μίκης Θεοδωράκης;

«Σίγουρα ήταν μεγάλο δώρο να βρεθώ δίπλα σε τόσο μεγάλους δημιουργούς, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ειδικά η θητεία μου δίπλα στον ανυπέρβλητο Μίκη Θεοδωράκη ήταν αυτή, που με έμαθε πολλά. Επίσης το γεγονός πως ο Στέφανος Κορκολής με επέλεξε ως βασική ερμηνεύτρια για το έργο του «Θα‘ θελα αυτήν την μνήμη να την πω» σε μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π.Καβάφη ήταν επίσης ένα μεγάλο «σχολείο» για μένα» 
 
Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Σφίγγα, σε ένα πρόγραμμα όπου θα μας παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά το νέο της τραγούδι «Τι Είναι Ν’ αγαπάς» σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου, τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της αλλά και τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, με τη συνοδεία έξι προικισμένων μουσικών.
Η αρχική μας ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα, με το οποίο ο κόσμος θα ψυχαγωγηθεί

H Σοφία Μανουσάκη θα εμφανιστεί στη μουσική σκηνή Σφίγγα

 

Το πρόγραμμα είναι μια επιλογή καρδιάς

«Πρόσφατα μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω ένα δικό μου συναυλιακό πρόγραμμα στις πρώτες μου σόλο μου εμφανίσεις στο Half Note τον περασμένο Μάιο. Επέλεξα και με τη βοήθεια των συνεργατών μου, τραγούδια, με τα οποία έχω μεγαλώσει, έχω επηρεαστεί και έχω αγαπήσει. Η αρχική μας ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα, με το οποίο ο κόσμος θα ψυχαγωγηθεί, θα περάσει όμορφα και θα ξεχαστεί, για λίγο, από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Βασικό κριτήριο, επίσης, στην επιλογή των κομματιών είναι να ταιριάζει υφολογικά το ένα τραγούδι με το άλλο και βέβαια ο τρόπος, που ενορχηστρώνονται τα τραγούδια είναι τέτοιος, που δημιουργεί, κατά τη γνώμη μου, ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, το οποίο συμπεριλαμβάνει και αυτοσχεδιαστικές εκπλήξεις από τους υπέροχους μουσικούς, που συνεργάζομαι.»

 
Πρόσφατα, η Σοφία Μανουσάκη μας χάρισε δύο τραγούδια από τον δίσκο που ετοιμάζει σε μουσική Στέφανου Κορκολή και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Το «Ερωτευόμαστε Ξανά», που «έντυσε» την σειρά του Ant1 «Παγιδευμένοι» και το ντουέτο «Κακός Μπελάς» με τον Πάνο Μουζουράκη.

Με ένα πλούσιο ρεπερτόριο περιμένει τους φίλους της

Οι επόμενοι της στόχοι

«Να συνεχίσω να υπηρετώ τους δημιουργούς, ανεξαρτήτως μουσικού ύφους και να μπορώ να επιλέγω τραγούδια που «ακουμπούν» τη ψυχή μου. Σύντομα θα κυκλοφορήσω ένα άλμπουμ με επανεκτελέσεις τραγουδιών που ακούω από τα εφηβικά μου χρόνια, τραγούδια που έχω αγαπήσει και έχω μεγαλώσει με αυτά. Οι επιλογές έγιναν με αυτήν την λογική. Μαζί με του έξι υπέροχους συνεργάτες μου μουσικούς και την καθοδήγηση του Στέφανου Κορκολή, θέλω να πιστεύω πως τα προσεγγίσαμε με μία νέα ματιά ενορχηστρωτικά. Είναι διαχρονικές επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί από όλους μας όπως το «Δεν είσαι εδώ», «ο Άγγελος μου», ο «Αύγουστος» αλλά και ξένου ρεπερτορίου όπως το «Μalo malo», το «I don’t wanna miss a thing» και αλλά πολλά τα οποία θα ακούσετε στην επερχόμενη εμφάνιση μου στην μουσική σκηνή Σφίγγα το Σάββατο στις 14 Οκτωβρίου.»

Sports in

Το συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Κώστα Φορτούνη: «Πάντα μια θέση στο λιμάνι της καρδιάς μας»

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης αποχαιρέτησε τον Κώστα Φορτούνη με συγκινητικό τρόπο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024