Μήνυμα συμπαράστασης στον λαό του Ισραήλ από την Νάταλι Πόρτμαν – «Η καρδιά μου έχει σπάσει σε χίλια κομμάτια»
Η εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός είχε αρνηθεί το 2018 το βραβείο «Genesis Prize» λόγω των θανατηφόρων πληγμάτων του Ισραήλ στη Γάζα.
- Ακριβότερο και φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Αναλυτικοί πίνακες
- Πώς τα δεδομένα που συλλέγει η Ουκρανία θα εκπαιδεύσουν την ΑΙ του πολέμου
- Επίθεση με μαχαίρι σε δημοτικό σχολείο στο Ζάγκρεμπ - Ένας μαθητής νεκρός και 7 τραυματίες
- Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» – Οδηγός με 32 ερωταπαντήσεις
Οι περισσότερες κυβερνήσεις μπορεί να τηρούν στάση αναμονής για το τι μέλλει γενέσθαι στη Μέση Ανατολή, οι διάσημοι όμως αυτού του κόσμου δεν διστάζουν να πάρουν ανοιχτά θέση υπέρ του ενός ή του άλλου στρατοπέδου.
Μια εξ αυτών η Νάταλι Πόρτμαν, η οποία έχει γεννηθεί στο Ισραήλ, αλλά μετακόμισε στις ΗΠΑ σε ηλικία μόλις 2 ετών, ανέβασε την εξής ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram.
«Προσευχή για όλες τις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί»
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε με άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο «η καρδιά μου έχει σπάσει σε χίλια κομμάτια για τους ανθρώπους του Ισραήλ. Παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι έχουν δολοφονηθεί και απαχθεί από τα ίδια τους τα σπίτια. Παρακολουθώ με τρόμο αυτές τις βάρβαρες τακτικές και η καρδιά μου χτυπάει δυνατά με αγάπη και προσευχή για όλες τις οικογένειες που έχουν επηρεαστεί».
Υπενθυμίζεται ότι το πραγματικό όνομα της Νάταλι Πόρτμαν, που έμαθε εβραϊκά σε μεγάλη ηλικία για να τιμήσει την καταγωγή της, είναι Νέτα-Λι Χέρσλαγκ. Πήρε το επίθετο της γιαγιάς της θέλοντας να είναι πιο εύηχο και εύκολο για να κάνει καριέρα στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.
View this post on Instagram
Να σημειωθεί ότι η καταγωγή της ηθοποιού που έχει βραβευτεί με το βραβείο ¨οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλο για τη συγκλονιστική ερμηνεία της στο ψυχολογικό θρίλερ «Μαύρος Κύκνος» είναι εβραϊκή και από τους δυο γονείς της. Οι γονείς του πατέρα της ήταν εβραϊκής καταγωγής από την Πολωνία και τη Ρουμανία. Από τη μεριά της μητέρας της οι παππούδες της είχαν επίσης εβραϊκή καταγωγή και μετακόμισαν στο Ισραήλ από την Αυστρία και τη Ρωσία.
Το Άουσβιτς και το βραβείο
Μάλιστα, ο παππούς της εργαζόταν στο παρελθόν ως καθηγητής οικονομικών, ενώ η γιαγιά της εργάστηκε για ένα διάστημα ως κατάσκοπος για λογαριασμό των Βρετανικών Υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Και οι δύο τους πέθαναν στο Άουσβιτς. Από αυτή την άποψη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Νάταλι Πόρτμαν αρνήθηκε να πάει στο Ισραήλ και να παραλάβει το βραβείο «Genesis Prize», το λεγόμενο εβραϊκό Όσκαρ που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1εκατ δολαρίων τον Απρίλιο του 2018, λόγω των θανατηφόρων πληγμάτων του Ισραήλ στις συγκρούσεις με τους Παλαιστίνιους κατά μήκος της μεθορίου με τη Γάζα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις