Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι άλλες χώρες θα εμπλακούν στη σύρραξη στο πλευρό της Χαμάς

Ισραήλ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι άλλες χώρες θα εμπλακούν στη σύρραξη στο πλευρό της Χαμάς

Ο Τσαρλς Μπράουν που ηγείται του Αμερικανικού Στρατού δήλωσε ότι η μετακίνηση του αεροπλανοφόρου στην περιοχή αποσκοπούσε στην αποτροπή του Ιράν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν καμία ένδειξη για χώρες ή «πρόσθετους παράγοντες» που επιδιώκουν να εμπλακούν στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Τσαρλς Κ. Μπράουν, αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Δεν έχω δει καμιά ένδειξη για πρόσθετους παράγοντες που θα μπορούσαν να στρατολογηθούν εις βάρος του Ισραήλ», δήλωσε ο Τσαρλες Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Όπως όλα δείχνουν, αυτή τη στιγμή η Αμερικανική κυβέρνηση δεν επιδιώκει να «στοχοποιήσει» το Ιράν ως υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και άρα να ανοίξει νέο μέτωπο.

Η μετακίνηση του αεροπλανοφόρου είχε αποτρεπτική ισχύ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έδωσε εντολή αμερικανικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη να προσεγγίσουν τις ισραηλινές ακτές και ενίσχυσε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Η θέση αυτή έχει επίσης αποτρεπτική ισχύ, εξήγησε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν είναι μόνο για να στηρίξουμε το Ισραήλ αλλά και για να έχουμε μια αποτρεπτική ισχύ», υπογράμμισε.

Ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ ‘Οστιν, επίσης παρών σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε από την πλευρά του την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν.

«Προς οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε οργάνωση, οποιονδήποτε που θα σκεφθεί να αντλήσει οφέλη από την τραγωδία στο Ισραήλ για να προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση ή να χυθεί περισσότερο αίμα, έχουμε να πούμε μόνο αυτό: μην το κάνετε», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Sports in

Όλα καλά με Τολιόπουλο!

Καθαρή η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Βασίλης Τολιόπουλος για τις ενοχλήσεις που είχε στον δεξί ώμο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024