Ισραήλ: Χωρίς ρεύμα η Γάζα – Ξέμεινε από καύσιμα το τελευταίο εργοστάσιο
Το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα τη Δευτέρα
Το ρεύμα στη Γάζα «έπεσε» καθώς o μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Λωρίδας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης καυσίμων, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει η Χαμάς, σύμφωνα με το Reuters.
Το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα τη Δευτέρα, καθώς κήρυξε «πλήρη πολιορκία» του ελεγχόμενου από ισλαμιστές παλαιστινιακού θύλακα.
Θα διακοπούν επίσης οι προμήθειες τροφίμων, καυσίμων και νερού.
Συνολικά 1.055 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 5.184 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον θύλακα.
Στη Λωρίδα διαθέτουν τρόφιμα και νερό μόνο για 12 ημέρες
Η υπηρεσία του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη δήλωσε στο Al Jazeera ότι η Γάζα διαθέτει τρόφιμα και νερό για λιγότερο από δύο εβδομάδες για να βοηθήσει τους περισσότερους από 180.000 ανθρώπους που έχουν καταφύγει στα σχολεία τους στη Γάζα.
«Έχουμε προμήθειες για 12 ημέρες για τρόφιμα και νερό. Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, δεν έχουμε τηλεφωνικές γραμμές, είχαμε δίκτυα που χτυπήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές. Είναι πραγματικά δύσκολο για εμάς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει», δήλωσε η Τζένιφερ Όστιν, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στη Γάζα.
«Βασιζόμαστε στο προσωπικό μας, που είναι οι ίδιοι πρόσφυγες, το οποίο βγαίνει έξω για να παρέχει υπηρεσίες. Είναι πραγματικά πρωτοφανής η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε».
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
- Εμμονή Τραμπ με την Γροιλανδία: «Θα την αποκτήσουμε, οι Δανοί δεν μπορούν να την προστατεύσουν»
- Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο κόβει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442