Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνιος πρέσβης στον ΟΗΕ: Να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και θα λυθούν τα άλλα επείγοντα ζητήματα

Παλαιστίνιος πρέσβης στον ΟΗΕ: Να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι και θα λυθούν τα άλλα επείγοντα ζητήματα

Υπό την πίεση των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων σε άμεσο κίνδυνο από την έλλειψη νερού, φαγητού, φαρμάκων και ηλεκτρισμού, ο Ριγιάντ Μανσούρ ζήτησε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

Το τέλος των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας και το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων ζήτησε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ Ριγιάντ Μανσούρ, καταδεικνύοντας την απελπιστική κατάσταση για 2,2-2,3 εκάτ. ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί εκεί χωρίς καύσιμα, τρόφιμα και νερό.

Η παρέμβαση του Παλαιστίνιου πρέσβη

Βιώνουμε μια καταστροφική κατάσταση για τους πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας αυτή την στιγμή και πρέπει να τους προσφέρουμε καύσιμα, φάρμακα, νερό και όλα τα αναγκαία. Ο πρόεδρος Αμπάς ζητάει να σταματήσει η επιθετικότητα και η σφαγή εναντίον των ανθρώπων μας στη Λωρίδα της Γάζας. Εκτιμούμε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για πρόσβαση στην Λωρίδα της Γάζας, για την προσφορά ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι 92 εγκαταστάσεις του ΟΗΕ φιλοξενούν 220.000 εκτοπισμένους Παλαιστίνιους και πρέπει να υπάρχουν ακόμα περίπου 100.000 κάτοικοι που ψάχνουν για καταφύγιο ώστε να προστατέψουν τις οικογένειές τους. Η κατάσταση εναντίον των πολιτών μας είναι τρομαχτική.

Ελπίζουμε πως πολύ γρήγορα ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αποστολής ανθρωπιστικής βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι καταστροφές όπως βλέπετε και καλύπτετε με τις κάμερές σας είναι πέρα από κάθε φαντασία. Όλος ο κόσμος βλέπει πως αυτή η καταστροφή πέφτει πάνω στους πολίτες της Γάζας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), την Αίγυπτο, την Ιορδανία και την Παλαιστινιακή Αρχή στη Ραμάλα που προσπαθούν να στείλουν βοήθεια αλλά δεν τα καταφέρνουν έως τώρα.

Η αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ.

Για αυτά τα ζητήματα συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο γραφείο του πριν από μια ώρα και του έθεσα τα ζητήματα της καταστροφικής αυτής κατάστασης. Του έθεσα την ετοιμότητα πολλών υπηρεσιών που είναι ενεργές με το ανθρωπιστικό κομμάτι (ΠΟΥ, UNRWA) και κρατών όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία να συνδράμουν.  Εκτιμούμε τις προσπάθειές  τους και θα συνεχίσουμε τις επαφές με όλους συμπεριλαμβανομένου του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ώστε η διεθνής κοινότητα να εμπλακεί στην υπόθεση και να σταματήσει τη σφαγή των ανθρώπων μας και το κυριότερο να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στα 2,3 εκάτ. ανθρώπων που μένουν στην περιοχή. Πρέπει να υπάρξει ανθρωπιστική παρέμβαση, ώστε να προληφθεί η μαζική ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες με όλους.

Γνωρίζουμε πως μόλις τελείωσε στο Κάιρο η έκτακτη συνάντηση των Αράβων υπουργών. Θα μελετήσουμε το αποτέλεσμα και θα δούμε πως μπορούμε να συνδυάσουμε την θέση τους, με τις επαφές με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ελπίζουμε πως πολύ γρήγορα ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία αποστολής ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό στην Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει πως θα υπάρξει εκεχειρία, θα σταματήσουν οι βομβαρδισμοί ώστε να μπορέσουν να περάσουν τα κονβόι να φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας και να προσφέρουν βοήθεια στους ανθρώπους εκεί. Αν καταφέρουμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, σύντομα ανοίγει ο δρόμος για όλες τις πιθανότητες και τα υπόλοιπα επείγοντα θέματα. Σας ευχαριστώ.

Την απελευθέρωση των ομήρων ζήτησε ο γγ του ΟΗΕ

O γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρεζ συνέστησε «αυτοσυγκράτηση σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και όσους επηρεάζουν τα εμπλεκόμενα μέρη αποφεύγοντας οποιαδήποτε κλιμάκωση της κατάστασης». Ακόμη ζήτησε την «άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στην Γάζα. Οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται σε κάθε περίπτωση. Οι διεθνείς ανθρωπιστικοί νόμοι οφείλουν να τηρούνται.

Τουλάχιστον 220.000 Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταστάσεις του UNRWA στην Γάζα. Οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, νοσοκομεία, σχολεία και κλινικές δεν πρέπει ποτέ να γίνονται στόχος. Το προσωπικό του ΟΗΕ εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο και λυπάμαι που ορισμένοι συνάδελφοί μου πλήρωσαν ήδη το υψηλότερο τίμημα».

Οι πληροφορίες από τον ΟΗΕ αναφέρουν πως 20 εγκαταστάσεις και σχολεία του ΟΗΕ έχουν χτυπηθεί και έχουν σκοτωθεί 11 εργαζόμενοι του ΟΗΕ.

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024