Σάββατο 17 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στο Ισραήλ: Επίθεση στους καταδρομείς της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Επίθεση στους καταδρομείς της Χαμάς

Νεκρό ηγετικό στέλεχος της ναυτικής δύναμης της Χαμάς μετά από επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων

Οι Ισραηλινές Ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επιτέθηκε, κατά την διάρκεια της νύχτας, στο επιτελείο καταδρομέων της Χαμάς και σκότωσε ένα ηγετικό μέλος της ναυτικής δύναμης της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης

Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο μέλος της ναυτικής δύναμης της Χαμάς που πέθανε στη Λωρίδα της Γάζας είναι ο Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα. Ο στρατός προσθέτει ότι «Το σπίτι του Αμπού Σαμάλα χρησιμοποιούνταν επίσης για την αποθήκευση ναυτικών όπλων που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισραήλ.»

Νεκρός πράκτορας της Χαμάς

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Daniel Hagari λέει ότι ο στρατός σκότωσε επίσης τον Mustafa Shahin, έναν πράκτορα της Χαμάς που κινηματογράφησε και μετέδωσε τη δολοφονική επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο νότιο Ισραήλ το Σάββατο.

Νεκρός ανώτερος αξιωματούχος της ναυτικής δύναμης της Χαμάς

« Παίρνουμε βίντεο από το διαδίκτυο και τους ταυτοποιούμε με τη βοήθεια της αναγνώρισης προσώπου», λέει ο Hagari. Σε ξεχωριστά πλήγματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι IDF λένε ότι έπληξαν δεκάδες τοποθεσίες που ανήκουν στις δυνάμεις καταδρομών της Χαμάς.

Δείτε βίντεο από την επίθεση

Επίθεση στο σπίτι του «Επισκέπτη»

Πριν από λίγες μέρες, οι Παλαιστίνιοι ανέφεραν ότι οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν το σπίτι του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντέιφ, γνωστού και ως «Επισκέπτη» και ότι η επίθεση σκότωσε τον αδελφό του Αμπντέλ-Φατάχ Ντιάμπ Ντέιφ, τον γιο του Μιντάτ Ντείφ και την εγγονή του Χάλα Ντέιφ. Το χτύπημα των Ισραηλινών έγινε στο χωριό Kizan a-Nag Ar στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Ο «Επισκέπτης» είναι ο εγκέφαλος πίσω από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές τον ψάχνουν εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η ικανότητα του να ξεγελά τον ισραηλινό στρατό έχει κερδίσει τον σεβασμό των Παλαιστινίων μαχητών.

Τέλος, ο Ντέιφ έχει καταφέρει να φτάσει πολύ γρήγορα στα υψηλότερα κλιμάκια της παλαιστινιακής ηγεσίας επισκιάζοντας τους αντιπάλους του στη Φατάχ, την φατρία που προτιμά η Δύση και τους ομολόγους του στη Χαμάς.

Συνεχίζεται η επίθεση των Ισραηλινών κατά της Χαμάς

Sports in

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 1-0: Τη λύτρωσε ο Ζίρκζι στο 87′!

Ο Ζίρκζι έκανε ντεμπούτο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δικό του γκολ στο 87′ έδωσε τη νίκη με 1-0 κόντρα στη Φούλαμ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024