Τριάντα τέσσερα κρούσματα λεπτοσπείρωσης έχουν επιβεβαιωθεί έως τώρα στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, εκ των οποίων έξι περιστατικά νοσηλεύονται, σύμφωνα με τον διοικητή της πέμπτης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη.

Συγκεκριμένα, «κατεγράφησαν 3 νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 14 λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Ακόμη, εντοπίσθηκαν 19 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης από την 6η Οκτωβρίου, τα 9 εκ των οποίων παρατηρήθηκαν το τελευταίο 24ωρο», τόνισε ο Φώτης Σερέτης, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Πραγματοποιήθηκε η 8η καταβολή αρωγής

O υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για θέματα Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Χρήστος Τριαντόπουλος, τόνισε ότι συνεχίζεται τόσο η καταβολή των αποζημιώσεων από πληρωμές πρώτης αρωγής, σε πληγέντες από τις πλημμύρες, καθώς και η κατάθεση αιτήσεων από δικαιούχους. Μέχρι στιγμής, στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής έχουν γίνει 46.353 οριστικοποιημένες και 4.405 προσωρινές αιτήσεις.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η 8η καταβολή αρωγής, στο πλαίσιο της οποίας πιστώθηκαν 11,2 εκατομμυρίων ευρώ σε 2.940 δικαιούχους για οικοσυσκευές» είπε ο υφυπουργός. «Την τελευταία εβδομάδα, έχουν καταβληθεί 17,8 εκατομμύρια ευρώ σε 4.848 δικαιούχους και τον τελευταίο μήνα, 65 εκατ. ευρώ σε 14.000 δικαιούχους. Παράλληλα, συνεχίζονται οι αυτοψίες στο πεδίο».