Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Grand Canyon: «Απειλή» τα λουκέτα αγάπης - Γιατί απαγορεύονται

Grand Canyon: «Απειλή» τα λουκέτα αγάπης – Γιατί απαγορεύονται

Εκφράζεται η ανησυχία για τα «λουκέτα της αγάπης» που ολοένα και πληθαίνουν σε ένα μεταλλικό φράκτη, με τους ερωτοχτυπημένους να πετούν στη συνέχεια τα κλειδιά σε μια κοντινή λίμνη.

«Η αγάπη είναι δυνατή, αλλά τα κοπτικά μας εργαλεία είναι ισχυρότερα», αναφέρει μια νέα ανάρτηση στο Facebook από το Εθνικό Πάρκο Grand Canyon στην Αριζόνα.

Στην ανάρτηση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η διεύθυνση του πάρκου εκφράζει την ανησυχία της για τις «κλειδαριές αγάπης».

Αυτά τα δημοφιλή αντικείμενα είναι λουκέτα που κρεμιούνται από έναν μεταλλικό φράχτη, συχνά με το όνομα ή τα αρχικά ενός ζευγαριού, και το κλειδί στη συνέχεια ρίχνεται σε μια κοντινή υδάτινη περιοχή.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κλειδαριές φέρνουν τύχη σε μια σχέση και ότι η απόρριψη του κλειδιού συμβολίζει μια αδιάσπαστη αγάπη.

Η αγάπη είναι δυνατή, αλλά τα κοπτικά εργαλεία των αρμόδιων «είναι ισχυρότερα»

Επικίνδυνα για τους κόνδορες

Το πάρκο στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τα λουκέτα «σκουπίδια και μια μορφή γκράφιτι». Τα κλειδιά τους, ωστόσο είναι αυτά που προκαλούν τα πιο σοβαρά προβλήματα.

Η διοίκηση του πάρκου εκφράζει την ανησυχία της για τα «λουκέτα της αγάπης» με τα αρχικά των ερωτευμένων που ολοένα και πληθαίνουν σε ένα μεταλλικό φράκτη, με τα ζευγάρια να πετούν στη συνέχεια τα κλειδιά σε μια κοντινή λίμνη.

Ο απειλούμενος με εξαφάνιση κόνδορας της Καλιφόρνιας έλκεται από τα γυαλιστερά πράγματα, με αποτέλεσμα μερικά από τα πουλιά να έχουν φάει κλειδιά από το νερό και να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή τους.

Αρκετοί κόνδορες έχουν καταπιεί κλειδιά που έχουν πεταχτεί στο νερό

«Οι κόνδορες είναι περίεργα ζώα και όπως ένα μικρό παιδί θα ερευνήσουν με το στόμα τους παράξενα πράγματα που συναντούν», αναφέρεται στην ανάρτηση. «Οι κόνδορες δεν μπορούν να χωνέψουν τα μέταλλα και αν ένας καταπιεί πολλά τέτοια αντικείμενα, μπορεί να πεθάνει».

Τα λουκέτα αγάπης και τα προβλήματα

Τα λουκέτα αγάπης έχουν γίνει πρόβλημα και σε άλλους προορισμούς, κυρίως στην Pont des Arts στο Παρίσι, όπου το συνολικό βάρος των λουκέτων έβλαπτε τη δομική ακεραιότητα της γέφυρας, σύμφωνα με το cnn.

Όταν η πόλη του Παρισιού αφαίρεσε τα λουκέτα το 2015, το βάρος των 700. 000 μεταλλικών αντικειμένων ήταν ισοδύναμο με 20 ελέφαντες.

Μόλις αφαιρέθηκαν όλες, η πόλη τοποθέτησε γυάλινα χωρίσματα στη γέφυρα για να εμποδίσει οποιονδήποτε… ερωτοχτυπημένο να προσθέσει νέα λουκέτα.

Sports in

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Το ελληνικό «χρυσάφι» του Μεντιλίμπαρ

Η ευλογημένη γενιά του Youth League είναι εδώ διεκδικώντας. Και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιβεβαιώνει πως…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024