Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Μαρτυρία Έλληνα που επέστρεψε από την εμπόλεμη ζώνη

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Μαρτυρία Έλληνα που επέστρεψε από την εμπόλεμη ζώνη

Η ιστορία ενός Έλληνα που βρισκόταν στο Ισραήλ και επέστρεψε σώος στην Ελλάδα

Για έβδομη μέρα συνεχίζονται οι απανωτοί βομβαρδισμοί στη Γάζα που παραμένει υπό πολιορκία από το Ισραήλ, το οποίο αντεπιτίθεται μετά την εισβολή της Χαμάς το περασμένο Σάββατο.

Βλέποντας την συνεχή κλιμάκωση των εχθροπραξιών, υπήκοοι ξένων χωρών έχουν εκκενώσει όπως όπως την περιοχή, προσπαθώντας να φύγουν από την κόλαση του πολέμου, επιστρέφοντας σε ασφαλές περιβάλλον.

«Δεν υπήρχαν σαφείς οδηγίες»

Οι ιστορίες όσων εγκαταλείπουν την εμπόλεμη ζώνη συγκλονίζουν και αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την φρίκη του πολέμου. Μια τέτοια είναι του Περικλή Παπαδόπουλου, μουσικού στο επάγγελμα, ο οποίος βρέθηκε στο Ισραήλ και επέστρεψε σώος στην Ελλάδα.

«Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος ήμασταν στη Βηθλεέμ. Αρχικά μας ξύπνησε αυτός που έχει το ξενοδοχείο επειδή δεν ακούσαμε καθόλου τις σειρήνες και μας είπε ότι πέφτουν ρουκέτες. Με σειρήνες πολέμου και ρουκέτες να πέφτουν πολύ κοντά, υπήρχε ένας μικρός πανικός».

Έλληνας περιγράφει τις κρίσιμες ώρες που πέρασε στην εμπόλεμη ζώνη

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ σε περιοχή όπου έπεσε ρουκέτα της Χαμάς

Η πρώτη αντίδραση του ίδιου και των συναδέλφων του ήταν να επικοινωνήσουν με τις διπλωματικές Αρχές προκειμένου να λάβουν οδηγίες για τις επόμενες κινήσεις τους. «Τη δεύτερη μέρα βλέπαμε απέναντι να καίγονται χωριά και ακούγαμε πυροβολισμούς. Μιλήσαμε με την πρεσβεία, μας είπαν ότι υπάρχει μία πτήση, ρωτήσαμε αν μπορούμε να μετακινηθούμε και μας είπαν ‘δεν ξέρουμε’. Δεν είχαμε κάποια βοήθεια».

Όπως συμπληρώνει ο ίδιος:

«Την τρίτη ημέρα αποφασίσαμε από μόνοι μας ότι πρέπει να φύγουμε. Ξαναπήραμε τηλέφωνο την πρεσβεία να ρωτήσουμε αν είναι ανοιχτά τα check points, μας είπαν ότι δεν ξέρουν και πήραμε την απόφαση να φύγουμε».

«Πάμε & όπου βγει»

Όπως ο ίδιος περιγράφει, η διαδρομή μέχρι να φτάσουν στα σύνορα με την Ιορδανία για να φύγουν από εκεί, ήταν περιπετειώδης με ρουκέτες να πέφτουν συνεχώς. «Αυτό που συναντήσαμε ήταν Ισραηλινοί στρατιώτες, δεν κυκλοφορούσε ψυχή.

Κάναμε ωτοστόπ και μας πήρε μια Παλαιστίνια κοπέλα που περνούσε με τη μητέρα της. Μας πήγαν στην Ιερουσαλήμ σε ένα ξενοδοχείο, ξανακαλέσαμε την πρεσβεία, μας ρώτησαν τι θα κάνουμε, δεν υπήρξε ποτέ σαφής οδηγία. Πήραμε ένα μίνι βαν και πήγαμε στα σύνορα της Ιορδανίας». Όπως λέει ο μουσικός, η απόφαση «πάμε και όπου βγει» τελικά τους οδήγησε σώους πίσω στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο

Sports in

«Τρομάζει» η Team USA, διέλυσε τους Σέρβους σε φιλικό (79-105)

Παίζοντας όσο χρειάστηκε, η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ επιβλήθηκε εύκολα της Σερβίας με 105-79 σε φιλική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024