Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμπάνια στον ΟΗΕ για απελευθέρωση ομήρων από Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καμπάνια στον ΟΗΕ για απελευθέρωση ομήρων από Χαμάς

Οι μαχητές της Χαμάς έχουν αιχμαλωτίσει πάνω από 150 Ισραηλινούς

Μετά την εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, το προηγούμενο Σάββατο, οι μαχητές της οργάνωσης αιχμαλώτισαν 150 άτομα, τους οποίους κρατούν σε διάφορα σημεία της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με το Republic World, οι εικόνες των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, προβλήθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σε μία προσπάθεια να ζητήσουν την απελευθέρωση τους.

Η εικόνα μίας 85χρονης γυναίκας που απήχθη από την ένοπλη οργάνωση

Πρόβαλαν τους ομήρους στο κτίριο του ΟΗΕ

Μια ομάδα Ισραηλινών πολιτών που ζουν στις ΗΠΑ παρουσίασε εικόνες των ομήρων, μεταξύ των οποίων ο Ariel, 4 ετών, και η Yaffa, 85 ετών, έξω από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.  Μηνύματα όπως «Η Χαμάς είναι ISIS», «Φέρτε τους πίσω τώρα» και «Η απαγωγή Ισραηλινών πολιτών είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» ήταν μεταξύ των εκείνων που προβλήθηκαν έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΗΕ.

Το Κέντρο των Επιχειρήσεων για τα μέλη των οικογενειών των ομήρων, που έχει έδρα του τις ΗΠΑ, απαίτησε την άμεση επιστροφή τους, σημειώνοντας ότι η κράτησή τους, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Ακόμη, ζήτησε το γρήγορο άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να διανεμηθούν προμήθειες όπως τρόφιμα και φάρμακα. Το Κέντρο Διοίκησης κάλεσε επίσης τους παγκόσμιους ηγέτες, ιδίως τους ηγέτες των αραβικών χωρών, να αναλάβουν δράση.

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει. Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι οι αδελφοί και οι αδελφές μας, που απήχθησαν βίαια και δολοφονικά, να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», δήλωσαν οι ακτιβιστές του Κέντρου Διοίκησης στη Νέα Υόρκη.

Έδειξαν τις εικόνες των αιχμαλώτων της Χαμάς έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ

Η εικόνα ενός παιδιού που απήχθη από τη Χαμάς

Τι ανέφεραν οι διαδηλωτές

Οι ντόπιοι κάλεσαν την ισραηλινή διοίκηση να ανταλλάξει αιχμαλώτους ή καταδικασθέντες με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς σε συγκέντρωση νωρίτερα την Πέμπτη στην ισραηλινή πόλη Τελ Αβίβ. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των γυναικών και των παιδιών που κρατούνται όμηροι, οι ακτιβιστές κάλεσαν την ισραηλινή κυβέρνηση να μιλήσει με τη Χαμάς. Για να αναδείξουν τα αιτήματά τους, έκαναν χρήση αφισών και ύψωσαν συνθήματα.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ θα πρέπει να μιλήσει με τη Χαμάς για να διασφαλίσει ότι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι πολίτες που έχουν κρατηθεί όμηροι θα πρέπει να απελευθερωθούν», ανέφερε ένας διαδηλωτής στο Τελ Αβίβ από το ANI.

Ένας άλλος κάτοικος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να εξασφαλίσει την ασφαλή επιστροφή των αιχμαλώτων που έχουν απαχθεί.

Προβολή των εικόνων των ομήρων που έχουν απαχθεί από την Χαμάς

Δείτε το βίντεο

Sports in

Χαμός με Αταμάν και Σέλτικς – Ο Παναθηναϊκός και η ατάκα που… άναψε φωτιές (pic)

Ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε αγώνα με τους Μπόστον Σέλτικς για τον παγκόσμιο τίτλο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024